Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ κορονοϊός: Αρνητικό και το δεύτερο τεστ
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ κορονοϊός: Αρνητικό και το δεύτερο τεστ

Μέρκελ κορονοϊός: Η 65χρονη καγκελάριος της Γερμανίας, από τις αρχές της εβδομάδες έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Μέρκελ κορονοϊός: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανακοίνωσε πως και το δεύτερο τεστ της Άνγκελα Μέρκελ για τον κορωνοϊό βγήκε αρνητικό. Η 65χρονη καγκελάριος της Γερμανίας, που από τις αρχές της εβδομάδες έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, είχε κάνει ένα πρώτο τεστ τη Δευτέρα, το οποίο βγήκε επίσης αρνητικό.

Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως δεν έχει προσβληθεί λοιπόν από τον ιό, ωστόσο παραμένει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους. Η Γερμανία ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν 35.740 και τους θανάτους σε 2.749. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο ανακοίνωσε πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις για πάνω από δύο άτομα σε όλη τη χώρα. «Πρέπει να περιορίσουμε την δημόσια ζωή στο ελάχιστο ανεκτό σημείο. Έτσι σώζουμε ζωές», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία είχε προηγουμένως ολοκληρώσει τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Πώς σχολιάστηκε η καραντίνα της Μέρκελ

Η καραντίνα της κυρίας Μέρκελ, καθώς ο γιατρός της, τον οποίο συνάντησε την περασμένη Παρασκευή, επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί, προκαλεί ήδη πολιτική αντιπαράθεση. Ο βουλευτής Βαυαρίας της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αντρέας Βίνχαρτ σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε: «Η Μέρκελ σε καραντίνα! Πίσω από τα κάγκελα θα ήταν καλύτερα, αλλά είναι μια αρχή», για να λάβει την πρώτη απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Λαρς Κλινγκμπάιλ: «Μένω άφωνος». Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίστηκε πάντως κατ’ επανάληψη ότι η καραντίνα της καγκελαρίου είναι προληπτική και ότι η ίδια θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της. Οι περισσότερες συνεργασίες της, επισημάνθηκε, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα ούτως ή άλλως με τηλεδιασκέψεις.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Γερμανία

– Ζητείται από τους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους στο απολύτως ελάχιστο
– Στους δημόσιους χώρους θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1.5 μέτρου
– Η παραμονή σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο σε κάθε πολίτη μόνο του ή με ένα άτομο που δεν ζει στο ίδιο σπίτι ή με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του.
– Ψώνια, επισκέψεις σε ιατρεία, διαδρομή προς τον τόπο εργασίας, κίνηση στον καθαρό αέρα και άσκηση κατά μόνας εξακολουθούν να επιτρέπονται
– Γιορτές κατά ομάδες σε δημόσιους ή και ιδιωτικούς χώρους απαγορεύονται
– Καταστήματα εστίασης κλείνουν, με εξαίρεση τις παραδόσεις τροφίμων κατ’ οίκον ή στο κατάστημα
– Επιχειρήσεις στον τομέα αισθητικής (στούντιο μασάζ, τατουάζ και κομμωτήρια) κλείνουν
– Στον ιατρικό τομέα δεν θα υπάρξουν περιορισμοί
– Σε όλες τις επιχειρήσεις και ειδικά σε όσες υπάρχει επαφή με πελάτες είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να εφαρμόζονται μέτρα προστασίας εργαζομένων και επισκεπτών
– Τα μέτρα ισχύουν για δύο εβδομάδες

Κλείνοντας, η καγκελάριος διευκρίνισε ότι οι πιο πάνω περιορισμοί δεν αποτελούν συστάσεις, αλλά κανόνες, η εφαρμογή των οποίων θα επιτηρείται από την αστυνομία.

Δείτε ακόμα

Τζόνσον: «Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον πρίγκιπα Κάρολο»

Αγγλία: 19χρονη με αυτισμό αυτοκτόνησε λόγω καραντίνας – Είχε προειδοποιήσει

22 νεκροί στην Ελλάδα – 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορονοϊός: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες» – «Ανάσα» τα μέτρα Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις