Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: 78 νέα επιβεβαιωμένα – 22 νεκροί
«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ»

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: 78 νέα επιβεβαιωμένα – 22 νεκροί

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Μετά τον ηλικιωμένο στην Ξάνθη, πέθανε και ένας Γερμανός, όπως έκανε γνωστός και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κρούσματα κορονοϊού Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μετά τον ηλικιωμένο στην Ξάνθη, έγινε γνωστό ότι πέθανε από τον φονικό ιό και ένας Γερμανός, όπως έκανε γνωστός και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σε ό, τι αφορά το θύμα στην Ξάνθη η  ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του».

Τουλάχιστον 440.000 κρούσματα παγκοσμίως

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε στην ενημέρωση προς του πολίτες ο Σωτήρης Τσιόδρας. 134 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως 53 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία διασωληνωμένων είναι τα 67, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κορωνοϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

«Προσοχή στα γηροκομεία»

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος. Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Περιορισμός κατοίκων στην Ξάνθη χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 18:00 το απόγευμα σήμερα, επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός των κατοίκων χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης. Η καραντίνα ισχύει για δύο εβδομάδες οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτι κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

Δείτε ακόμα

Κατέληξε ο 42χρονος, Γερμανός καθηγητής που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ

Ηχηρό μήνυμα Ισραήλ: «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της»

Κορονοϊός: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες» – «Ανάσα» τα μέτρα Μητσοτάκη

Συγκίνηση στον Έβρο – Τελετή με διέλευση F-16 για την εθνική επέτειο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις