Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση σε ναό: Ένοπλοι δράστες εισέβαλαν σε χώρο λατρείας στο Αφγανιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε ναό: Ένοπλοι δράστες εισέβαλαν σε χώρο λατρείας στο Αφγανιστάν

Επίθεση σε ναό: Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη θυμάτων.

Επίθεση σε ναό: Ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό συνέβη σήμερα σε χώρο λατρείας στο Αφγανιστάν.  Άγνωστοι ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε χώρο λατρείας μειονοτικών Σιχ στην Καμπούλ και εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν παγιδευμένοι μέσα στον ναό, δήλωσαν αξιωματούχοι και μέλη του κοινοβουλίου του Αφγανιστάν. «Περί τις 07:45 τοπική ώρα· 05:15 ώρα Ελλάδας, πολλοί επιτιθέμενοι μπήκαν σε ναό των Σιχ», είπε ο Ταρίκ Άριαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στο εσωτερικό του κτιρίου και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να τους σώσουν», πρόσθεσε. Ο Ναρέντερ Σινγκ Χάλσα, μέλος του αφγανικού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τη μειονότητα των Σιχ, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και ότι έως και 200 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί μέσα στον ναό. Πρόσθεσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με τους δράστες.

«Υπάρχουν άνθρωποι στον ναό», αναφέρει βουλευτής

Βουλευτής που εκπροσωπεί την κοινότητα των Σιχ στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι «υπάρχουν περίπου 150 άνθρωποι μέσα στο ναό». «Κάποιοι άνθρωποι μέσα στον ναό κρύβονται και τα τηλέφωνά τους είναι κλειστά», είπε η Αναρκάλι Κάουρ Χοναργιάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί πολύ».

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι ενέχονται στην επίθεση, με ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter που έκανε εκπρόσωπός τους. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που εμφανίστηκε στο Αφγανιστάν το 2015, έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις σε χώρους λατρείας. Οι Σιχ είναι ολιγομελής μειονότητα στο Αφγανιστάν, αριθμούν λιγότερες από 300 οικογένειες.

Δείτε ακόμα

ΗΠΑ: Πρώτος θάνατος ανηλίκου από τον ιό – Τραμπ: “Πιο πολλοί θα πεθάνουν από την “ύφεση”

Θα σκοτώσει ο πλανήτης τον Covid 19; Ειδικός του ΠΟΥ απαντά ευθαρσώς

Ο κορoνοϊός τώρα θα δείξει τα “δόντια” του – Ο Σύψας εκπέμπει SOS

Επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τα τολμηρά μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις