Αθήνα

°C

Σάββατο

17

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κορονοϊός απάτες: Συστάσεις της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός απάτες: Συστάσεις της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες

Κορονοϊός απάτες: Η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους

Κορονοϊός απάτες: Η πανδημία του κορονοϊού μας έκλεισε όλους στο σπίτι και άλλαξε δραστικά τους ρυθμούς και τον τρόπο ζωής μας. Και όμως μέσα σε αυτά την καταιγίδα που πλήττει τη χώρα, κάποιοι διείδαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Άλλοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημοτικών συνεργείων απολύμανσης, επιχειρώντας να αποκτήσουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών. Άλλοι στέλνουν sms, υποσχόμενοι δώρα από εμπορικά καταστήματα, προκειμένου να υφαρπάξουν προσωπικά στοιχεία των πολιτών ή, αν οι τελευταίοι απαντήσουν στο sms, να χρεώσουν υπερβολικά τον λογαριασμό τους.

Δεν είναι λίγοι και αυτοί που «πλευρίζουν» ηλικιωμένους υποσχόμενοι επιδόματα για τον κορονοϊό, με την καταβολή βεβαίως ενός… ελάχιστου αντιτίμου και τους οδηγούν στο κοντινότερο ΑΤΜ για ανάληψη. Άλλοι πάλι εμφανίζονται ως φίλοι/γνωστοί των παιδιών τους και ζητούν χρήματα. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Κορονοϊός απάτες: Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

  • Παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων.
  • Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα, είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.
  • Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

– να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,

– να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και

– να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να καλέσουν αμέσως το 100.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θρίλερ στην ΕΛΑΣ – Με πυρετό ο Αλβανός που έφτυνε αστυνομικούς

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Καράογλου: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο» – 20.000 γάντια μίας χρήσεως

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις