Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα – απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν “καμπάνες” σε Χίο και Μυτιλήνη
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα – απαγόρευση κυκλοφορίας: Έπεσαν “καμπάνες” σε Χίο και Μυτιλήνη

Πρόστιμα - απαγόρευση κυκλοφορίας: Στη Μυτιλήνη και τη Χίο «έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα σε παραβάτες του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πρόστιμα – απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 π.μ. η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση. Ήδη η αστυνομία έχει ξεκινήσει τους ελέγχους, ενώ στη Χίο βεβαιώθηκαν οι δύο πρώτες παραβάσεις σε πολίτες που κυκλοφορούσαν χωρίς την απαραίτητη έγγραφη βεβαίωση μετάβασης ή την ηλεκτρονική έγκριση μέσω SMS για τη μετακίνησή τους. Ο πρώτος ήταν πεζός και ο δεύτερος οδηγούσε αυτοκίνητο.

Το πρόστιμο σ’αυτές τις παραβάσεις ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι όποιος κυκλοφορεί πρέπει παράλληλα να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο. Και στη Μυτιλήνη βεβαιώθηκε πρόστιμο σε οδηγό ο οποίος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί αδικαιολόγητα με το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει στην κατοχή του τα απαιτούμενα έγγραφα.

Συνεχείς έλεγχοι

Το έκτακτο αυτό μέτρο τέθηκε σε ισχύ σήμερα, στις 6:00 το πρωί. Από αύριο, σε όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά την έξοδο τους από το σπίτι θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.  Σε όλη τη χώρα από πολύ νωρίς το πρωί αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους σε οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους. Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων.

Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης. Σε κάθε περίπτωση, όσοι πολίτες εγκαταλείπουν την οικία τους θα πρέπει μαζί με την ειδική δήλωση να φέρουν και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δείτε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στη Βούλα: Νεαρός από Βρετανία, αντί για καραντίνα, βγήκε και έφτυνε αστυνομικούς

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιάννης Πρετεντέρης

Καθηγητής του Γέιλ: «Δεν θέλω να κλάψω τη Ρωμιοσύνη, μείνετε σπίτι Έλληνες»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις