Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: Περιοδεία της ΠΟΑΣΥ στα σύνορα
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Περιοδεία της ΠΟΑΣΥ στα σύνορα

Έβρος: Πολλαπλά μηνύματα και λύσεις προβλημάτων από το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας «στο πεδίο των μαχών»

Έβρος: Πολλαπλά μηνύματα και λύσεις προβλημάτων από το κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ κατά τη διάρκεια της περιοδείας «στο πεδίο των μαχών», παραπλεύρως των ελληνοτουρκικών συνόρων από τις Καστανιές έως το Δέλτα του Έβρου, όπου εκατοντάδες αστυνομικοί, από όλη την Ελλάδα, «φυλάττουν Θερμοπύλες», αποκρούοντας τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας με την οργανωμένη απόπειρα μαζικής προώθησης μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.

Ειδικότερα, στο «οδοιπορικό» συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Ταμίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ και το Μέλος του ΔΣ κ. Νίκος ΡΗΓΑΣ, καθώς επίσης και τα προεδρεία των τοπικών Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, ήτοι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, που βιώνουν εδώ και χρόνια, από κοντά, το οξυμένο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα και με τις προτάσεις τους συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του.

Έβρος: Αυτοψία στις Καστανιές

Η πρώτη «αυτοψία» της αποστολής της Ομοσπονδίας έγινε στις Καστανιές, στο «σημείο μηδέν», τη στιγμή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και χημικά από την αντίπερα όχθη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ελληνικών δυνάμεων, της αστυνομίας κυρίως, που είχε προωθηθεί σε προχωρημένες θέσεις μπροστά και από αυτές του Ελληνικού Στρατού.

Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας συνάντησε τη θερμή υποδοχή των αστυνομικών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση προστασίας των συνόρων, μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους και ζητώντας, όπου ήταν απαραίτητο, τη συνδικαλιστική τους παρέμβαση με στόχο την επίλυση προβλημάτων διαμονής και μετακίνησης των εμπλεκομένων δυνάμεων (διμοιριών, ΟΠΚΕ κλπ), εφοδιασμού τους με τα αναγκαία μέσα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων και αντίξοων συνθηκών σε μη οικείο περιβάλλον και υπό τον κίνδυνο τραυματισμού κ.ά.

Καταγραφή και επίλυση προβλημάτων

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας καταγράφηκαν ή/και επιλύθηκαν προβλήματα μετά από παρεμβάσεις κατά τις συναντήσεις που έγιναν με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχο κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, τον επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ο οποίος μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX κ. Fabrice Leggeri επιθεωρούσαν τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε όλη αυτήν την πρωτοφανή πολεμική επιχείρηση.

Δυναμική παρουσία

Η Ομοσπονδία και με αυτήν την εξόρμησή της στην ακριτική περιοχή του Έβρου δηλώνει δυναμικά παρούσα στα γεγονότα, καταδεικνύοντας εμπράκτως το αμέριστο ενδιαφέρον της, τόσο για την αποτελεσματική δράση των αστυνομικών δυνάμεων όσο και για την διασφάλισή τους, από κάθε άποψη. Η εθνική αποστολή, την οποία οι αστυνομικοί εκπληρώνουν στο ακέραιο, με εθνική ομοψυχία και αποφασιστικότητα, και μάλιστα, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως έναν άλλο ύπουλο εχθρό, την πιθανή προσβολή τους από τον φονικό ιό Covid-19, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

«Θεωρούμε αυτονόητο, ότι στο προσεχές μέλλον, η πολιτεία, επιτέλους, θα πράξει το χρέος της, βάζοντας οριστικά τέλος σε όλες τις γνωστές, σε όλους, θεσμικές και οικονομικές εκκρεμότητες, έτσι ώστε, αυτοί που κρατάνε την Ελλάδα όρθια, να αισθάνονται όχι μόνο υπερήφανοι, αλλά και δικαιωμένοι για τους αγώνες που δίνουν, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, τους καλεί το καθήκον», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρχισαν τα παράπονα στους δρόμους – “Αστυνομικοί πιάνουν τα έγγραφα με τα χέρια” (vids)

«Δαυίδ» εναντίον (μεταναστευτικού) «Γολιάθ» στον Έβρο

Το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων στις Καστανιές προς τα ΜΑΤ και η “απάντηση”

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις