Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από την πανδημία
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος κορονοϊός: Πρώτος νεκρός από την πανδημία

Κύπρος κορονοϊός: Την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, άφησε ο πρώτος ασθενής από κορωνοϊό.

Κύπρος κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός με κορωνοϊό αλλά και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό αναφέρθηκε σήμερα στην Κύπρο. Ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε, καταλήγει η ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον 70χρονο Βρετανό.

Δυο επιστήμονες, ο δρ Καραγιάννης και ο δρ Αγαθαγγέλου τόνισαν ότι πρέπει να υπακούσουμε διά νόμου και όχι διά εκκλήσεων, για να μην θρηνήσουμε νεκρούς ενώ υπογράμμισαν εκ νέου την ανάγκη για επιβολή Lockdown προτού να είναι αργά. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει σκαρφαλώσει πλέον στα 84 την ώρα που έχουν γίνει πάνω από 3 χιλιάδες εξετάσεις στο σύνολο.

Από χθες, Σάββατο (22/03) τέθηκε σε εφαρμογή και η καθολική απαγόρευση πτήσεων. Της απαγόρευσης εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα, που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του Υπουργού Μεταφορών.

Δείτε ακόμη

Γιόρντι Γκενς για Ελλάδα: “Έτσι φεύγαμε κι εμείς για τα χωριά και κόλλησαν όλοι”

Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία, μετά την ανυπακοή των πολιτών

Σε ρυθμούς Ιταλίας η Ισπανία – 324 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις