Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός κατοικίδια: Ανοιχτή επιστολή της ΠΦΠΟ
PLUS

Κορονοϊός κατοικίδια: Ανοιχτή επιστολή της ΠΦΠΟ

Κορονοϊός κατοικίδια: Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δίνει τις βασικές πληροφορίες για το τι ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό.

Κορονοϊός κατοικίδια: Αναμφίβολα η εξάπλωση του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που την συνοδεύουν έχουν αλλάξει άρδην τη ζωή μας. Έχοντας εστιάσει, ωστόσο, στην επιβίωση της ανθρωπότητας, ξεχάσαμε να δούμε τι ισχύει για τους μικρούς μας φίλους, τα κατοικίδιά μας, που είναι και αυτά συνοδοιπόροι μας στη ζωή. Μολύνονται ή όχι από τον κορονοϊό; Μπορούν να το μεταδώσουν; Ποιο θα είναι το νομικό πλαίσιο γι’ αυτά αν ισχύσει καθολική απαγόρευση κατηγορίας. Προλαμβάνοντας αυτές τις απορίες και άλλες που θα δημιουργηθούν ενδεχομένως στο μέλλον η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία επιχειρεί με ανοικτή της επιστολή να δώσει στο κοινό συνοπτικά τι ισχύει για τα ζώα και τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΦΠΟ απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατόχους οικόσιτων ζώων να μην τα εγκαταλείπουν και να κλείνουν τα αυτιά τους σε κίτρινα και ανεύθυνα δημοσιεύματα διαφόρων ΜΜΕ. Παράλληλα, τους προτρέπει να δίνουν σημασία μόνο στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και υπενθυμίζει ότι η κρίση θα περάσει, η ζωή όμως σε αυτούς που θα την χάσουν από ανεύθυνα δημοσιεύματα ή ανεύθυνες πρακτικές δεν θα επανέλθει. Τέλος, επισημαίνει πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα και τήρηση των εξαγγελθέντων κυβερνητικών μέτρων.

Κορονοϊός κατοικίδια: Δεν μολύνουν, δεν μολύνονται

Τα ζώα δεν μολύνουν και δεν μολύνονται από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας., τον καθ’ ύλην αρμόδιο Καθηγητή ιολογίας στην Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ κ. Κρήτα, αλλά και ανακοινώσεις των συλλογικών οργάνων των κτηνιάτρων σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιτρέπεται ο περίπατος με τα κατοικίδιά μας παίρνοντας υπόψη μας τα μέτρα καθαριότητας ,που ίσχυαν πάντα (Ν. Χαρδαλιάς Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας). Παραμένουν ανοιχτά τα pet-shops (Ν. Χαρδαλιάς). Επιτρέπεται το τάισμα των αδέσποτων ως συνήθως λαμβάνοντας επίσης μέτρα καθαριότητας, όπως ίσχυε πάντα.

Επιστολές στα αρμόδια υπουργεία

Η ΠΦΠΟ έχει στείλει δυο επιστολές στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας:

Α. Να σταλεί επιστολή στους Δήμους της χώρας: α. για χορήγηση αυξημένης τροφής ώστε να σιτίζονται τα αδέσποτα που ταΐζονταν από υπαλλήλους και ιδιοκτήτες καταστημάτων που τώρα έχουν κλείσει β. για διευκόλυνση σίτισης των αδέσποτων που ζούσαν μέσα σε χώρους κλειστούς που τώρα επίσης έχουν κλείσει. Ανεξάρτητα με το αν θα υπάρξει επιστολή από το Υπουργείο η ΠΦΠΟ καλεί όλους τους Δήμους να χορηγούν όσο διαρκεί η κρίση επιπλέον τροφή στα φιλοζωικά σωματεία, αλλά και μεμονωμένους πολίτες για την σίτιση των αδέσποτων.

Β. Σε περίπτωση που αποφασιστεί υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός των πολιτών, να επιτρέπεται η ελεγχόμενη σίτιση των αδέσποτων, ώστε να μην πεθάνουν από ασιτία με αναφορά στις κατευθύνσεις που έδωσε η Ισπανική Κυβέρνηση και η Κρατική Υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Ζώων για το ίδιο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μένουμε σπίτι βίντεο: Μια προσπάθεια για τους ανθρώπους που αγαπάμε

Έβρος στρατός: Νέα επιχείρηση, Τούρκοι και μετανάστες πέταξαν… φλεγόμενο δέντρο

Κρούσματα Ελλάδα: Ο κορονοϊός “χτύπησε” μουσικό του στρατού στον Έβρο

Θεραπεία κορονοϊού: Ελληνική ανακάλυψη ίσως φέρει νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Covid 19

Παράνομο καζίνο: Συνελήφθησαν η υπεύθυνη και δύο πελάτες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις