Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία νεκροί: Ο κορονοϊός “θέρισε” τη χώρα – Άλλα 627 θύματα σε μία ημέρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία νεκροί: Ο κορονοϊός “θέρισε” τη χώρα – Άλλα 627 θύματα σε μία ημέρα

Ιταλία νεκροί: Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλίας, καθώς ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 627 μέσα σε ένα 24ωρο.

Ιταλία νεκροί: Σοκ προκαλεί ο νέος απολογισμός νεκρών και κρουσμάτων στην Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό. Η διάδοση του κορωνοϊού, δηλαδή, δεν σταματά.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς. Από αύριο, Σάββατο, αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Νέα πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση

Εκνευρισμένος ήταν ο κυβερνήτης της Εμίλια Ρομάνια με όσους θέλουν να κάνουν τζόγκινγκ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ιταλίας σκέφτεται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό. Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επείγουσα λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19. «Στις προσεχείς 24 έως 48 ώρες είναι πιθανή η επιβολή νέων περιορισμών», ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων Φραντσέσκο Μπότσια, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο απαγόρευσης των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι κυβερνήτες των περιοχών της βόρειας Ιταλίας ζητούν επιπλέον απαγόρευση δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη του στρατού για την επιβολή των μέτρων.

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα οι αριθμοί δεν πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ούτε σε ό,τι αφορά τα νέα κρούσματα ούτε σε ό,τι αφορά τους θανάτους», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς. «Όμως, ακόμη και στην Λομβαρδία πρέπει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του συστήματος υγείας, του αγροδιατροφικού τομέα, της παραγωγής ενέργειας, των μεταφορών», δήλωσε ο Φραντσέσκο Μπότσια που απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία, ενώ παράλληλα υπόσχεται πειθαρχία και επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν τους περιοριστικούς κανόνες.

Αύριο θα πρέπει να τρέξουμε μαραθώνιο…

«Τώρα τρέχουμε κατοστάρι για να επιλύσουμε τα επείγοντα ζητήματα, όπως των μονάδων της εντατικής. Αύριο θα πρέπει να τρέξουμε μαραθώνιο για όλες τις επιπτώσεις της πανδημίας», είπε. «Το να τρέχεις στον δρόμο είναι ένας τρόπος παραβίασης των υποχρεώσεών σου ως πολίτη…Οχι στο τζόγκινγκ, ακόμη και το μοναχικό: είναι ένας τρόπος για να εκθέσεις τον εαυτό σου, καθώς και την κοινωνία στην μόλυνση», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Καζάσκο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αθλητιάτρων στην Corriere della Sera.

Οι υπαίθριες αυτές δραστηριότητες προς το παρόν επιτρέπονται, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιούνται κατά μόνας και σε μικρή απόσταση από το σπίτι. «Δεν συμφωνώ τελείως με τους υποστηρικτές μίας γραμμής ακραίας αυστηρότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν γκρίζες ζώνες στις συμπεριφορές μας. Και αναρωτιέμαι επίσης αν οι Ιταλοί έγιναν σπορτίφ από την μία μέρα στην άλλη!». Ο Στέφανο Μπονατσίνι, ο κυβερνήτης της Εμίλια Ρομάνια, της δεύτερης μετά την Λομβαρδία πλέον πληγείσας περιοχής της Ιταλίας, απαγόρευσε το μεγαλύτερο μέρος των υπαίθριων δραστηριοτήτων. «Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς τζόγκινγκ, να τον πάω μια βόλτα στο νοσοκομείο», έγραψε στο Facebook.

Δραματική έκκληση Ιταλού ασθενή: «Πάρτε στα σοβαρά τον κίνδυνο – Μείνετε σπίτι»

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το βίντεο του 40χρονου Ιταλού Τζάνι Ζαμπίνο όπου αφηγείται το οικογενειακό του δράμα με τον κορωνοϊό να σκοτώνει πρώτα τον πατέρα του.

Ο Τζιάνι, ο οποίος θεωρείται στην πατρίδα του πλέον το πρόσωπο της πανδημίας του Covid-19, αφού έχασε τον πατέρα του, τώρα δίνει τη δική του μάχη: νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ο ίδιος λέει, «δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω πώς εγώ, ένας αθλητικός τύπος, που δεν καπνίζω , δεν πίνω και δεν έχω κάποιο υποκείμενο νόσημα, θα έφτανα σε αυτή την κατάσταση».

Στο βίντεο που έχει ανεβάσει στα social media κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες ανά τον κόσμο να πάρουν στα σοβαρά τον κίνδυνο και τους παρακαλεί να μείνουν στο σπίτι.

Δείτε ακόμη

Πεθαίνοντας μόνος στο Μπέργκαμο – Ένα σκληρό βίντεο, μήνυμα για όλους…

“Πεθαίνουν σαν τα γουρούνια, άντε στο διάολο” – Το σπαρακτικό ξέσπασμα μιας Ιταλίδας (vid)

Σειρήνες πλοίων, ραδιόφωνα στο τέρμα – Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε σε ολόκληρη την Ιταλία

Η Ιταλία (ό,τι απέμεινε από αυτήν), κάνει τα πάντα για να πείσει τον πλανήτη…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις