Αθήνα

°C

Κυριακή

20

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία Κορονοϊός: Στο Μπέργκαμο, πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία Κορονοϊός: Στο Μπέργκαμο, πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων (vid)

Ιταλία Κορονοϊός: Οι ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους και τους βοηθητικούς χώρους του νοσοκομείου.

Ιταλία Κορονοϊός: Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία με τους νεκρούς να αυξάνονται καθημερινά λόγω του κορονοϊού. Τα θύματα έφθασαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα 3.405. Την ίδια ώρα που ανακοινώνονται οι νεκροί, στα νοσοκομεία του Μπέργκαμο, οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν μάχη μέρα και νύχτα με εξαντλητικές βάρδιες για να μπορέσουν να περιθάλψουν τους πολλούς ασθενείς που φθάνουν εκεί. Φυσικά δεν υπάρχουν κρεβάτια και χρησιμοποιείται κάθε ελεύθερος χώρος στο νοσοκομείο, μικρός ή μεγάλος για να νοσηλευθούν οι αμέτρητοι ασθενείς του κορονοϊού, οι οποίοι ώρα με την ώρα πολλαπλασιάζονται δραματικά.

Αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους. Στο συγκλονιστικό βίντεο που τραβήχτηκε από μια νοσοκόμα στην πολυκλινική του Αγίου Μάρκου, οι ασθενείς δεν νοσηλεύονται σε κάποιο χώρο εντατικής φροντίδας, αλλά στοιβάζονται στους διαδρόμους και τους βοηθητικούς χώρους του νοσοκομείου.

Μπέργκαμο: Η έκκληση ενός γιατρού

O Stefano Fagiuoli, διευθυντής του τμήματος Ιατρικής του νοσοκομείου Pappa Giovanni στο Μπέργκαμο της Ιταλίας στέλνει δύο σημαντικά μηνύματα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ενώ κάνει έκκληση για βοήθεια:

«Για όλον τον πληθυσμό: Μείνετε σπίτι. Για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει: έχουμε άμεσα ανάγκη από νοσοκόμους, ιατρούς, συσκευές και μάσκες οξυγόνου και είδη για προστασία Η ανθρωπιστική οργάνωση CESVI μας βοηθάει με έκκληση αλλά και έρανο που κάνει στην διαδικτυακή πλατφόρμα GoFundMe. Εάν μπορείτε βοηθήστε μας» Μάλιστα ανήρτησε και βίντεο μιλώντας αγγλικά αφού απευθύνεται σε όλες τις χώρες για βοήθεια.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμη

Το θαύμα στην Κίνα συνεχίζεται! Δεύτερη ημέρα χωρίς εγχώρια κρούσματα

Αισιόδοξος τώρα ο Τζόνσον: Μπορούμε να «ξαποστείλουμε» τη νόσο σε 12 εβδομάδες

“Πεθαίνουν σαν τα γουρούνια, άντε στο διάολο” – Το σπαρακτικό ξέσπασμα μιας Ιταλίδας (vid)

Πέντε εμβόλια-ελπίδες για θεραπεία και προστασία από τον κορονοϊό

Έχετε μήνυμα στην… πάνα! Ένα νεογέννητο στην Ιταλία, σύμβολο αισιοδοξίας

Ιταλία, η χώρα που οι νεκροί, “πεθαίνουν” μόνοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις