Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία νεκροί – Κορονοϊός: “Οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, σαν τα γουρούνια”
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία νεκροί – Κορονοϊός: “Οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, σαν τα γουρούνια”

Ιταλία νεκροί - Κορονοϊός: Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων, η νεαρή γυναίκα ξεσπά και μιλά για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή Μπεργκάμο.

Ιταλία νεκροί – Κορονοϊός: «Δεν είναι δίκαιο που ο πατέρας μου πέθανε έτσι. Όλοι πεθαίνουν σαν τα σκυλιά, σαν τα γουρούνια. Ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι λένε πως ήταν ηλικιωμένοι, ήταν άρρωστοι: ήταν ο πατέρας μου, δεν ήταν μεγάλος και δεν ήταν άρρωστος. Άντε στο διάολο». Αυτή είναι η στιγμή της έκρηξης της Ρομπέρτα Ζανινόνι, της κόρης του Τζιουζέπε, που πέθανε από κορωνοϊό στο Μπέργκαμο. Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων, η νεαρή γυναίκα ξεσπά και μιλά για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή Μπεργκάμο, που έχει πληγεί θανάσιμα από τον κορωνοϊό. «Στην Βαλ Σεριάνα τώρα ακούγονται μόνο οι σειρήνες των ασθενοφόρων και των καμπανών που θρηνούν. Ίσως οι άνθρωποι που δεν ζουν εδώ να μην το συνειδητοποιούν, αλλά στην κοιλάδα μας πεθαίνουμε σαν να είμαστε σε πόλεμο».

«Στέλνω πάνω από 10 συλλυπητήρια την ημέρα σε φίλους και γνωστούς στο Facebook, και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να συγκεντρώνουν τα φέρετρα στις εκκλησίες λες και τα πτώματα είναι αριθμοί. Για τον μπαμπά μου πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 3 εβδομάδες για την κηδεία του». Τέλος, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του, λέει: «Στην αρχή αστειευόμουν, έκανα ειρωνικές αναρτήσεις. Μην κάνετε το δικό μου λάθος. Μείνετε σπίτι ακόμη κι αν είστε νέοι άνθρωποι. Προστατέψτε τους αγαπημένους σας από τον κορωνοϊό».

Ιταλία: Κι ένας… γάμος μέσα στην πανδημία

Σε ένα ζευγάρι Ιταλών επετράπη εκτάκτως να παντρευτεί στο δημαρχείο, όμως χρειάστηκε να το κάνουν παίρνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, φορώντας, δηλαδή, γάντια και μάσκες, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI. Ο Μίρκο Μιλέλα και η Αντονιέτα Μπεβιλάκουα παντρεύτηκαν στην Ανκόνα, στις ακτές της Αδριατικής, παρουσία του ληξίαρχου, των δύο μαρτύρων τους και ενός φωτογράφου. Όλοι τους φόραγαν γάντια και μάσκες προστασίας κατά του Covid-19. Τους επετράπη να βγάλουν τα γάντια τους για να ανταλλάξουν τις βέρες τους, κατόπιν τις μάσκες τους για το παραδοσιακό φιλί.

Η Ιταλία απαγορεύει όλες τις συναθροίσεις με την ελπίδα να καταφέρει να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 41.035 ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 3.405. Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας. Πλέον, αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

Τραγωδία στην Ιταλία – Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν τους νεκρούς του κορωνοϊού

Δείτε ακόμη

Πέντε εμβόλια-ελπίδες για θεραπεία και προστασία από τον κορονοϊό

Έχετε μήνυμα στην… πάνα! Ένα νεογέννητο στην Ιταλία, σύμβολο αισιοδοξίας

Ιταλία, η χώρα που οι νεκροί, “πεθαίνουν” μόνοι

Μήνυμα αισιοδοξίας με φόντο την πονεμένη Φλωρεντία – Μια ανατριχιαστική φωνή στο μπαλκόνι

Ελπίδες από αντιγριπικό φάρμακο για τον Covid 19 – “Σαφώς αποτελεσματικό”, λένε αξιωματούχοι

Μια απίστευτη γιαγιά… 103 ετών, επέζησε από τον φονικό ιό! Δεύτερη στη σειρά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις