Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγγλία Κορονοϊός: Αισιόδοξος τώρα ο Τζόνσον – Δεν υπάρχει γυρισμός, λέει ιατρικός σύμβουλος
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία Κορονοϊός: Αισιόδοξος τώρα ο Τζόνσον – Δεν υπάρχει γυρισμός, λέει ιατρικός σύμβουλος

Αγγλία Κορονοϊός: Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο από κορωνοϊό παρουσίασε αύξηση κατά 40% σε μία μόλις ημέρα

Αγγλία Κορονοϊός: Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον παρά την οργή των Βρετανών για τη σχεδόν… αδιαφορία του. Δήλωσε πως η χώρα του μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και στο τέλος «να την ξαποστείλει», αν οι πολίτες της χώρας ακολουθήσουν τις συμβουλές της κυβέρνησης ώστε ο αριθμός εκείνων που μολυνθούν από τον ιό να μειωθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε τους 144, αύξηση δηλαδή κατά 40% μέσα σε μία ημέρα. Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 3.269, αφού αναφέρθηκαν άλλα 643 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αύξηση της τάξεως του 25%.

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία εξαπλώνεται με ένα τρόπο που δεν φαίνεται ακόμη να αντιδρά από τις παρεμβάσεις μας», τόνισε ο Τζόνσον σε μια συνέντευξη Τύπου. «Πιστεύω πως ένας συνδυασμός μέτρων που ζητάμε από το κοινό να λάβει και καλύτερες εξετάσεις, επιστημονική πρόοδος, θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε την επιδημία εντός των επόμενων 12 εβδομάδων…Δεν μπορώ να σας πω ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα είναι σε καθοδική πορεία. Είναι πιθανό, αλλά δεν μπορώ απλά να το πω αυτό με βεβαιότητα». «Μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να ξαποστείλουμε τον κορωνοϊό από αυτή την χώρα αλλά μόνο αν πάρουμε μέτρα – όλοι πάρουμε μέτρα – τα οποία έχουμε περιγράψει», δήλωσε.

Πιθανά τα σκληρότερα μέτρα

Παράλληλα τόνισε πως ίσως χρειαστεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στο Λονδίνο για την καταπολέμηση της επιδημίας του Covid-19, καθώς η συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις σε μέρη της πρωτεύουσας γίνεται αποσπασματικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε πως σε αντίθεση με την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Βρετανία θα θέσει τους πολίτες της σε προτεραιότητα στην μάχη κατά του κορονοϊού, αναφέροντας πως αύριο Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ θα εξαγγείλει αύριο περισσότερα μέτρα για την προστασία επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά», είπε ο Τζόνσον. «(Θυμάστε) τι συνέβη το 2008, όλοι έλεγαν πως διασώσαμε τις τράπεζες και δεν φροντίσαμε τους ανθρώπους που πραγματικά υπέφεραν – αυτή τη φορά θα μεριμνήσουμε ότι θα φροντίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν από τις οικονομικές συνέπειες».

Τέλος ανέφερε ότι το Λονδίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να αγοράσει ένα τεστ αντισωμάτων του κορονοϊού που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, αν αυτό λειτουργήσει.

Αγγλία Κορονοϊός: «Δεν υπάρχει γυρισμός πλέον…» παραδέχεται ο ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, πλέον, να καταφέρει η Βρετανία να συγκρατήσει το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής Κυβέρνησης  Κρις Ουίτι. «Αυτό που μπορούμε μονάχα να κάνουμε, είναι να διαχειριστούμε το ξέσπασμα αυτό, ενισχύοντας τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος υγείας» πρόσθεσε ο Ουίτι. Ακόμη, ο ιατρικός σύμβουλος επισήμανε πως οι επιστήμονες στη Βρετανία ήταν σίγουροι για τον ρυθμό θνησιμότητας από τον Covid-19 στη χώρα, ωστόσο προειδοποίησε πως, τελικά, ο αριθμός μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος, με βάση τον μεγάλο αριθμό των τεστ που έχουν γίνει ως τώρα.

Ο Ουίτι επισήμανε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που προβάλλονται από τον ιό, θα έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τα δείγματα από όλο τον κόσμο, τα παιδιά θα επηρεαστούν λιγότερο από τους ενήλικες. Επιστημονικοί σύμβουλοι αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχουν πάνω από 50.000 κρούσματα…

Βρετανία: Άγνοια κινδύνου μπροστά στο «τσουνάμι» του κορωνοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις