Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χρυσοχοΐδης κορονοϊός: Πυκνές και συνεχείς περιπολίες
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης κορονοϊός: Πυκνές και συνεχείς περιπολίες

Χρυσοχοΐδης κορονοϊός: Αστυνόμευση όλο το 24ωρο ζητά με δισέλιδη επιστολή του από τις αστυνομικές υπηρεσίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χρυσοχοΐδης κορονοϊός: Την υλοποίηση σχεδίων για ακόμη πιο στενή αστυνόμευση προκειμένου να αποφευχθούν ληστρικές επιδρομές σε κλειστά, λόγω κορονοϊού, καταστήματα, σε σπίτια και άλλους επαγγελματικούς χώρους, ζητά από τους επιτελείς της Αστυνομίας και το αστυνομικό προσωπικό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ουσία, ζητούνται διαρκείς, ημέρα-νύχτα, περιπολίες, που μπορεί να στελεχωθούν και με άτομα που εργάζονται τώρα στα γραφεία και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εμφανή αστυνόμευση για τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Λίγα 24ωρα από την διαταγή ματαίωσης των αδειών στους ενστόλους, στο δισέλιδο έγγραφο, που εστάλη σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, υπενθυμίζεται στους αστυνομικούς ότι χίλιοι συνάδελφοί τους επί πλέον της τοπικής δύναμης έχουν σταλεί στον Έβρο για την απόκρουση των οργανωμένων άπειρων παράτυπων μεταναστών να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα και ζητούνται επίσης μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών από τον κορωνοϊό. Ζητείται, επίσης, πιστή εφαρμογή των αποφάσεων για τα καταστήματα που πρέπει να παραμένουν κλειστά και η φροντίδα τους να μην παρατηρούνται συναθροίσεις του κοινού σε καμία περίπτωση και σε κανέναν χώρο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Χρυσοχοΐδης κορονοϊός: Τι αναφέρεται στο έγγραφο

Σε απόσπασμα, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι σε όλους σας, ενόψει της κορύφωσης της επιδημίας και των αναγκών που καλείται να υπηρετήσει η ελληνική αστυνομία με δεδομένο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κρίση και δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια ζητήματα που θα αναφανούν στην πορεία. Να λάβουμε επίσης υπόψη ότι διαχειριζόμαστε την προστασία των συνόρων στον Έβρο όπου διαθέτουμε πάνω από χίλιους αστυνομικούς επιπλέον των τοπικών δυνάμεων».

Ορθολογική διαχείριση

«Άρα ένα πρώτο συμπέρασμα είναι η ορθολογική διαχείριση του προσωπικού που είναι πολύτιμο. Αυτό σημαίνει ότι πρώτη προτεραιότητα μας αποτελεί η υγεία των αστυνομικών.  Όλοι οι κανόνες προστασίας που οι επιστήμονες συστήνουν για τον γενικό πληθυσμό, πρέπει να εφαρμοστούν στο προσωπικό στη διαχείριση μέσων των εγκαταστάσεων γραφείων κρατητηρίων, κέντρων κράτησης και γενικά των χωρών εργασία μας. Οι μεγάλες επιχειρησιακές μονάδες πρέπει να προστατευτούν ιδιαίτερα γιατί σε περίπτωση κρουσμάτων κινδυνεύουν περισσότερο. Διαχειριζόμαστε μία πρωτόγνωρη κρίση με άγνωστη διάρκεια και απροσδιόριστες επιπτώσεις».

Ψυχραιμία…

«Κατά συνέπεια χρειάζονται βέλτιστος σχεδιασμός και δυνάμεων διαρκής έλεγχος και καθημερινός επανασχεδιασμός όταν και στο βαθμό που απαιτείται απαιτείται ψυχραιμία, αξιολόγηση πληροφοριών και συνεργασία στη λήψη αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει εμφανής αστυνόμευση. Και περιπολίες της πόλης ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους δρόμους με περιορισμένη κίνηση ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες».

Έμπαιναν στα κλειστά!

Σημειώνεται ότι στην Πάτρα δύο διαρρήκτες (ζευγάρι) συνελήφθησαν από αστυνομικούς περιπολίας μέσα σε καφετέρια που έχει αναστείλει τη λειτουργία της, την ώρα που είχαν αφαιρέσει την ταμειακή μηχανή με λίγα βέβαια χρήματα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν επιχειρήσει και σε άλλα τέσσερα κλειστά καταστήματα να μπουν αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατάθλιψη και Κορονοϊός: Καθηγητής ψυχιατρικής εξηγεί τι συμβαίνει μέσα μας

Τουρκία Κορονοϊός: Η ύποπτη “σιωπή” και ο στρατηγός που θάφτηκε κρυφά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις