Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Ιταλία: Σπαρακτικό – Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Ιταλία: Σπαρακτικό – Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια

Κορωνοϊός Ιταλία: Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουτζέπε Κόντε, προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα.

Κορωνοϊός Ιταλία: Συγκλονιστικές στιγμές κατέγραψε ένας κάτοικος της Σιένα στην Ιταλία. Στο βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ακούγονται δεκάδες φωνές από όλη τη γειτονιά που τραγουδούν αγαπημένη μελωδία σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσουν και να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλο για τη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η χώρα αλλά και να τονώσουν το ηθικό των ανθρώπων που είναι μόνοι. Οι Ιταλοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον 15 ημέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ανάλογες αντιδράσεις είχαν και οι Κινέζοι στη Γουχάν με συνθήματα και τραγούδια προκειμένου να τονώσουν το ηθικό τους.

«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Όλοι είμαστε εδώ. Ολοι έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Μαζί θα το περάσουμε. Είμαστε ενωμένοι», φώναζαν ο ένας στον άλλον οι Ιταλοί ενώ δεν έλειψαν και τα γηπεδικά συνθήματα. Οι πληροφορίες λένε πως από βράδυ σε βράδυ το «κίνημα των τραγουδιστών» οργανώνεται ενώ μοιράζεται μέσω social media και συγκεκριμένο ρεπερτόριο για την περίσταση, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχει σύνθημα με το κλείσιμο και το άναμα των λαμπτήρων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην γείτονα χώρα είναι πλέον 1.266, ενώ 250 θάνατοι σημειώθηκα μόνο το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, ενώ σε μια ημέρα σημειώθηκαν 2.547 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή, 1.439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258. Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί, ενώ στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201. Τέλος, στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Κοροναϊός: Το Βέλγιο τα έκλεισε όλα – Φόβοι για περισσότερα από 399 κρούσματα

Από σήμερα (13/3) Παρασκευή κλείνουν σχολεία, εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά καθημερινές θα κλείνουν και αυτά το Σαββατοκύριακο! Η βελγική υπηρεσιακή κυβέρνηση έλαβε την απόφαση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ύστερα από έντονη κριτική από πολίτες και μέσα ενημέρωσης επειδή μέχρι χθες δεν είχε λάβει… κανένα μέτρο. Μέχρι σήμερα το βράδυ που η πρωθυπουργός Σοφία Βιλμές προχώρησε στις ανακοινώσεις, είχαν βεβαιωθεί 399 κρούσματα στη χώρα και είχαν σημειωθεί 3 θάνατοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Οι μόνες υπηρεσίες που θα μείνουν ανοιχτές θα είναι οι παιδικοί σταθμοί και αυτό για να μην έρχονται σε επαφή τα παιδιά με τους παππούδες, για να μην κολλήσουν κοροναϊό. Όλες οι εκδηλώσεις, πολιτιστικές, αθλητικές και θεάματα όπως θεατρικές παραστάσεις και προβολές κινηματογράφου, ματαιώνονται. «Μείνετε σπίτι για εσάς και τους συνανθρώπους σας. Είναι πράξη αλληλεγγύης», είπε η Πρωθυπουργός.

Δείτε ακόμη

Η ακτινογραφία των 190 κρουσμάτων – Τα περισσότερα στις ηλικίες 40-44

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις