Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Ελλάδα – Κορονοϊός: Ηλικίες και γεωγραφική κατανομή
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ

Κρούσματα Ελλάδα – Κορονοϊός: Ηλικίες και γεωγραφική κατανομή

Κρούσματα Ελλάδα - Κορονοϊός: Η στατιστική απεικόνιση της πορείας του κορωνοϊού δείχνει τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων με το ποσοστό θνητότητας να είναι της τάξης του 7% αλλά και το 50% όσων ασθένησαν να έχουν αναρρώσει.

Κρούσματα Ελλάδα – Κορονοϊός: Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς. Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3. Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι ασθενείς αναλυτικά

190 είναι συνολικά τα κρούσματα μέχρι την Παρασκευή (13/3)

11 κρούσματα δεν έχουν σαφές ιστορικό ή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα

Εννέα από τα συνολικά 11 κρούσματα που δεν ιχνηλατούνται βρίσκονται στην Αττική

Πέντε άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι

Μόλις το τελευταίο 48ωρο έχουν γίνει πάνω από 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι στην πατρίδα μας

47 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Κοροναϊός: Ανατριχιαστική ακτινογραφία ασθενούς

Η πανδημία του κοροναϊού covid-19 συνεχίζει να καλπάζει σε όλο τον πλανήτη, με τους γιατρούς να παρακολουθούν την έξαρσή του. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από τις επιπλοκές του ιού, ο οποίος προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες των ασθενών. Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την Ραδιολογική Κοινότητα της Βορείου Αμερικής ακτινογραφία πνευμόνων ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό, οι οποίες προκαλούν ανατριχίλα.

Οι ασθενείς που έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής έχουν περιγράψει την εμπειρία τους ως μια «τρομακτική προσπάθεια για να αναπνεύσουν». Στις ακτινογραφίες διακρίνονται κάποια άσπρα σημάδια, χαμηλά στους πνεύμονες. Περιγράφονται ως υγρό στις κυψέλες του πνεύμονα. Να σημειώσουμε πως οι ακτινογραφίες αυτές που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι από ασθενείς από την Κίνα που νόσησαν με επιπλοκές, οπότε δεν έχουν καμία σχέση με το αν νοσήσει κάποιος ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Έκκληση ΕΟΔΥ για κοροναϊό: Όσοι δεν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες, μην πηγαίνετε νοσοκομείο

Ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα σαν και αυτά του κοροναϊού να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) απευθύνει έκκληση στους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν για τον κοροναϊό SARS-CoV-2.

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Oδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ’ οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Πρέπει να τονιστεί ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον κοροναϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους γιατρό.

SOS από ΠΟΥ: Η Ευρώπη το νέο επίκεντρο της πανδημίας

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Κάλεσε δε τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

«Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας του Covid-19», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταμετρούνται είναι υψηλότερος από αυτούς που ανέφερε η Κίνα όταν κορυφωνόταν εκεί η πανδημία. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το «τραγικό ορόσημο» των 5.000, ανακοίνωσε. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει τραγικό λάθος.

Τι συμβαίνει στον κόσμο

Ο κορωνοϊός COVID-19 έχει εξαπλωθεί σε 120 χώρες και περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο

Κρούσματα Κορωνοϊού 139485

Θάνατοι 5120

Ανάρρωσαν 70733

Δείτε ακόμη

Σε καραντίνα η Ελλάδα – 73 νέα κρούσματα

Θλιβερή ανυπακοή: Άρχισαν οι συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων κατά του Covid 19

Covid 19: Απολυμαντικό πιο ισχυρό και από τα χημικά – Με πάμφθηνα υλικά που έχεις στο σπίτι

ΑΤΜ, χαρτονομίσματα, πόμολα – Τι να αποφεύγετε για να μην κολλήσετε Covid 19

Covid 19: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω νοσήσει

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις