Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έβρος νέα: Ο Αρσένης (που πρότεινε οι μετανάστες να κόβουν ξύλα στα χωριά), μιλά για παραστρατιωτικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος νέα: Ο Αρσένης (που πρότεινε οι μετανάστες να κόβουν ξύλα στα χωριά), μιλά για παραστρατιωτικούς

Έβρος νέα: Στο ίδιο πλαίσιο, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προκαλέσει αίσθηση η πρόταση του κ. Αρσένη για εκλογή μετανάστριας στην Ελλάδα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Έβρος νέα: Μετά τις προτάσεις του για μετανάστρια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για μετακίνηση των μεταναστών στα χωριά για… να κόβουν ξύλα στους ηλικιωμένους ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης ξανακτυπά…  Αυτή την φορά ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην χώρα μας γιατί θα ενοχλούνταν οι φάλαινες, πριν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταλήξει τελικά στο κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, μιλά για ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Έβρο από τη δράση ένοπλων παραστρατιωτικών ομάδων.

Αυτός είναι ο τίτλος της επίκαιρης ερώτησης του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας πληροφορίες για τον αριθμό των πολιτών που δρουν ένοπλοι στα σύνορα αλλά και καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους αρμόδιους. Όπως αναφέρει ο κ. Αρσένης, “τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι θεατές της δράσης ενόπλων ομάδων στα σύνορα, που εμφανίστηκαν και δρουν ανεξέλεγκτα στις περιοχές κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με αφορμή τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην περιοχή. Πριν λίγες μέρες μάλιστα, πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο ότι, τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης, ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες και άλλους αυτόνομους πολίτες ΄περιπολούσε’ στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25,

“δεδομένου ότι η ενδεχόμενη δράση τέτοιων ένοπλων ομάδων είναι παράνομη. Δεδομένου ότι έχουν κυκλοφορήσει βίντεο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου ιδιώτες(κυνηγετικοί, εθνοφύλακες κοκ) απευθύνουν κάλεσμα στους συμπολίτες μας να πάνε στα σύνορα ένοπλοι. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1) Εχει εικόνα για τον αριθμό των πολιτών που δρουν ένοπλοι στα σύνορα; Η δράση τους είναι γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ; Υπάρχει οποιαδήποτε συνεργασία των ομάδων αυτών με την αστυνομία ή μεμονωμένα στελέχη της; 2) Τι μέτρα θα λάβει για να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες στους υπευθύνους; Εχει εκδώσει εγκύκλιο η ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση του φαινομένου; Προτίθεται να αλλάξει το νόμο περί όπλων για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον;”

Πριν από μερικές μέρες, ο κ. Αρσένης είχε αναλύσει την πρόταση του ΜέΡΑ25 για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μέσω την ένταξης του στην ελληνική κοινωνία. “Υπάρχουν χωριά που έχουν ερημώσει. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει τους ηλικιωμένους κατοίκους να κόψουν ξύλα, να μεταφέρουν προϊόντα. Αν τοποθετηθούν εκεί οικογένειες προσφύγων θα υπάρξει πρόβλημα; Όχι, ίσα ίσα που θα μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να προστατευτούν και να βοηθηθούν…”, ανέφερε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25. Στο ίδιο πλαίσιο, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προκαλέσει αίσθηση η πρόταση του κ. Αρσένη για εκλογή μετανάστριας στην Ελλάδα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας: “Θα ήθελα ένα πρόσωπο. Μια επιτυχημένη μετανάστρια στην Ελλάδα, η οποία θα έχει την ελληνική υπηκοότητα. Αυτό θα ήταν το σύμβολο που θα άξιζε η Ελλάδα αυτή τη στιγμή”.

Δείτε ακόμη

Στον Έβρο αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ -Δεν τους δέχτηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

“Νόμισα ότι εν για την Αγία Φύλα…” – Ο Κύπριος ΥΠΕΣ τρολάρει τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί

Βαρεμένος: “Στον Έβρο έχουν βγει με τις καραμπίνες για να προστατεύσουν τις βίλες τους”

Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ): “Όχι στη βοήθεια στον Έβρο – Ξυπνάει το φίδι του εθνικισμού”

Ο αδελφός του Τζανακοπουλου διαδηλώνει κατά της Ελλάδας και η Αχτσιόγλου πατάει καρδούλα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις