Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ Έβρος: Στα σύνορα αντιπροσωπεία του κόμματος – Δεν τους δέχτηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Έβρος: Στα σύνορα αντιπροσωπεία του κόμματος – Δεν τους δέχτηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης

ΣΥΡΙΖΑ Έβρος: Ο κ. Τόσκας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης μαζί με τους Π. Σκουρλέτη, Γ. Μουζάλα και Νατ. Γκαρά στο Τμήμα Συνοριοφυλακής Φερών.

ΣΥΡΙΖΑ Έβρος: Περιοδεία στον Εβρο πραγματοποιεί σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την αντιπροσωπία αποτελούν οι Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας. Η αντιπροσωπία ΣΥΡΙΖΑ είχε νωρίτερα προγραμματισμένη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με τον Μητροπολίτη Ανθιμο η οποία ματαιώθηκε όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Φέρρες και θα ακολουθήσει συνάντηση στο Διδυμότειχο με τον τοπικό Μητροπολίτη και τον δήμαρχο της πόλης. Μετά τις συναντήσεις τους, στις 14:00 το μεσημέρι ο Πάνος Σκουρλέτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τις Καστανιές Εβρου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπίας ΣΥΡΙΖΑ

12:45 Επίσκεψη στις Καστανιές, συνάντηση με την Στρατιωτική και Αστυνομική ηγεσία και με δημάρχους του Έβρου
14:00 Συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Καστανέων
18:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αποκόμισε μόνο ευχολόγια από τη Μέρκελ

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ρ. Τ. Ερντογάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ.

“Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς δεν φαίνεται να διεκδίκησε τίποτα”.

Συγκεκριμένα εγκαλεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν πήρε “ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία”, “ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016. Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά”, “ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί”.

Βίντεο: Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις