Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αδερφός Τζανακόπουλου: «Πρόσφυγες καλωσορίσατε» – Με πλακάτ σε διαδήλωση στο Λονδίνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδερφός Τζανακόπουλου: «Πρόσφυγες καλωσορίσατε» – Με πλακάτ σε διαδήλωση στο Λονδίνο

Αδερφός Τζανακόπουλου: Ο Αντώνης Τζανακόπουλος κρατούσε πλακάτ που αναγράφουν όπως «Πρόσφυγες καλωσορίσατε εδώ» – «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» – «Ανοίξτε τα σύνορα τώρα».

Αδερφός Τζανακόπουλου: Ούτε που… ιδρώνει το αυτί του αδερφού του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, Αντώνη Τζανακόπουλου, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Mega περί κλειστών συνόρων.

Και τούτο, καθώς ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη, ο οποίος, σημειωτέον, αποτέλεσε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα περί τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και φανατικός υπερασπιστής της, να διαδηλώνει έξω από την πρεσβεία, εκ μέρους του οργανισμού «Syrian Solidarity».

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος κρατούσε πλακάτ που αναγράφουν όπως «Πρόσφυγες καλωσορίσατε εδώ» – «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» – «Ανοίξτε τα σύνορα τώρα». Η ανάρτηση κατέβηκε, σύμφωνα με το site του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Ποιος είναι ο Αντώνης Τζανακόπουλος

Τον Ιανουάριο, ο Αντώνης Τζανακόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα για την ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση είχε θέμα ‘εξωτερική πολιτική και διεθνείς εξελίξεις – Οι προοδευτικές θέσεις’ και πραγματοποιήθηκε στο καφέ βιβλιοπωλείο Κάφκα.

Ο Αντώνης Τζανακόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται ως Λέκτορας δημόσιου διεθνούς δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Σεπτέμβριο του 2012. Σπούδασε νομικά σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και στην Οξφόρδη ενώ παράλληλα δούλευε ως ερευνητής στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και Νέα Υόρκη και στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ανέλαβε τη θέση Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, όπου εξακολουθεί να υπάγεται ενώ αργότερα πήγε στο University College of London.

Έχει επίσης διδάξει σαν επισκέπτης στο King’s College London και στο University of Paris (Paris X – Nanterre). Είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις ενώπιον διεθνών και ελληνικών δικαστηρίων συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Δικαστηρίου, των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ad hoc και ICSID διαιτητικών δικαστηρίων, καθώς και του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας και της Ουαλίας. Η έρευνά του δίνει έμφαση στο Δίκαιο Ευθύνης του Κράτους, των Διεθνών Οργανισμών, και στο Δίκαιο των Διεθνών Δικαστηρίων, και αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε ακόμη

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza κάνει λόγο για νεκρό στον Έβρο και προκαλεί σύγχυση

“Αφήστε τις κινήσεις για το ακροδεξιό σας ακροατήριο” – Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο κόψιμο των επιδομάτων σε πρόσφυγες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις