Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου: Το ”τρικ” για το απόλυτο γυάλισμα
PLUS

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου: Το ”τρικ” για το απόλυτο γυάλισμα

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου: Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, ενδεχόμενος θα υπάρχει και σημαντική μείωση έντασης της δέσμης του φωτός.

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου: Αν έχετε αυτοκίνητο η μοτοσικλέτα,  τότε σίγουρα είχατε παρατηρήσει ότι με το καιρό οι μπροστινοί φανοί του οχήματος θολώνουν και κιτρινίζουν. Έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων, το φαινόμενο αυτό γίνεται ποιο γρήγορα από κάποια αλλά. Η φθορά αυτή είναι αναπόφευκτη και οφείλεται σε ένα συνδυασμό θερμοκρασίας (τα φανάρια αυτοκινήτου θερμαίνονται) και στην ηλιακή ακτινοβολία. Από το εργοστάσιο οι φανοί βγαίνουν με μία λεπτή επικάλυψη προστασίας, η οποία όμως δεν είναι αρκετή και με το καιρό αυτή η επικάλυψη γίνεται θαμπή  και κίτρινη.

Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, ενδεχόμενος θα υπάρχει και σημαντική μείωση έντασης της δέσμης του φωτός. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Επίσης πολύ θολά φανάρια μπορούν να μην επιτρέψουν να περάσει το όχημα τον έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Κιτρινισμένα φανάρια σίγουρα μειώνουν και την αξία του αυτοκινήτου σε περίπτωση μεταπώλησης. Ένα άλλο πρόβλημα είναι όταν το αυτοκίνητο είχε συγκρουστεί και ένα από τα φανάρια είχε αντικατασταθεί με καινούριο. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι φανερό ότι το όχημα είχε πάθει ζημιά στο παρελθόν.

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου: Η λύση της οδοντόκρεμας 

Τα θολά φανάρια του αυτοκινήτου δεν είναι μόνο άσχημο θέαμα αλλά και επικίνδυνο. Λιγότερο φως περνά από μέσα τους και οι άλλοι οδηγοί ίσως δεν σας αντιληφθούν ή δεν υπολογίσουν σωστά την απόστασή σας. Ευτυχώς υπάρχει ένα ωραίο κόλπο για να καθαρίσετε τα θολά φώτα. Ο μηχανικός Chris Fix μας δείχνει  πως αυτό που μόνο  χρειάζεται είναι να πάτε στο μπάνιο και να πάρετε την οδοντόκρεμα. Απλά βεβαιωθείτε πως είναι η κλασσική κρέμα και όχι το gel. Επίσης χρειάζεστε ένα μπουκάλι νερό σε σπρέι, λίγο κερί αυτοκινήτου και χαρτί κουζίνας  για να το καθαρίσετε. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο! Αυτό το τρικ είναι για φανάρια που έχουν εξωτερικά κιτρινίσει ή βρομίσει και όχι για φανάρια που έχουν θολώσει εσωτερικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις