Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Ο ηθοποιός για το θέατρο και τις συνεργασίες του με τους κορυφαίους της υποκριτικής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Ο ηθοποιός για το θέατρο και τις συνεργασίες του με τους κορυφαίους της υποκριτικής

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω», σε μια σπάνια συνέντευξη, το γνωστό ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω», σε μια σπάνια συνέντευξη, το γνωστό ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο οποίος μίλησε για την 60χρονη πορεία του στο θέατρο, τις συνεργασίες με τους κορυφαίους της υποκριτικής τέχνης και τον κινηματογράφο. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήγε σχολείο με συμμαθητές τον Γιάννη Φέρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ήταν απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, ενώ είχε ως δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Έγινε ευρύτερα γνωστός από τις ταινίες «Ξύπνα Βασίλη» και «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» αλλά και μέσα από τη θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ του ’70 «Εκείνος κι Εκείνος» όπου συμπρωταγωνιστούσε με το Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος
Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Τι ανέφερε ο ηθοποιός για τα περιστατικά λογοκρισίας

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε τα απίστευτα περιστατικά λογοκρισίας εκείνης της εποχής. Όπως διηγήθηκε, κάθε μέρα πήγαιναν οι συντελεστές της σειράς στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και έδιναν εξηγήσεις στον αρμόδιο λογοκρισίας για τους διαλόγους του επεισοδίου και ποτέ δεν γνώριζαν πόσο κομμένο θα έβγαινε αυτό στον αέρα.

Σε μία άλλη περίπτωση στην Κρήτη, οι τοπικοί εντεταλμένοι του καθεστώτος για τη λογοκρισία, κατέστρεψαν το θέατρο που ο ηθοποιός έδωσε παράσταση και τον υποχρέωσαν την επόμενη μέρα να επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους θεατές. Όπως αναφέρει ο ηθοποιός, οι Κρητικοί έκαναν σειρά μπροστά στον ίδιο που καθόταν σε ένα τραπεζάκι για να τους αποζημιώσει και όταν ερχόταν η σειρά τους, του έλεγαν “Όι” αρνούνταν να πάρουν τα χρήματα και έφευγαν.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Γιώργος Μιχαλακόπουλος: Ο γάμος του με την Αθηνά

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να αναφερθεί και στη μεγάλη αγάπη του, που εδώ και 60 χρόνια είναι η σύζυγός του Αθηνά, την οποία γνώρισε στη Σχολή του Κουν και την παντρεύτηκε με κουμπάρους την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σήμερα ζουν μαζί στη Ραφήνα έχοντας αποκτήσει δυο κόρες, μια σκηνοθέτη και μια ζωγράφο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις