Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μαζική παραίτηση γιατρών: Πέταξαν τις ρόμπες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη Γαλλία (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική παραίτηση γιατρών: Πέταξαν τις ρόμπες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη Γαλλία (vid)

Μαζική παραίτηση γιατρών: Είχε προηγηθεί η μαζική παραίτηση 1.000 νοσοκομειακών γιατρών

Μαζική παραίτηση γιατρών: Με επιστολή τους στην υπουργό Ανιές Μπιζέν και συνέντευξη τύπου, 1200 γιατροί, ανώτατα στελέχη με ευθύνες διαχείρισης στα κρατικά νοσοκομεία της Γαλλίας ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τον εποπτικό τους ρόλο στη διαχείριση. Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο κίνηση που μαρτυρεί το μέγεθος της κρίσης στο δημόσιο νοσοκομείο.

Με την επιστολή τους καταγγέλλουν «την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα της περίθαλψης και απειλεί την ασφάλεια των ασθενών». Εκφράζουν τη «βαθιά τους απογοήτευση για την ανεπάρκεια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης» που ανήγγειλε η υπουργός τον περασμένο Νοέμβριο, υποσχόμενη 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζική παραίτηση γιατρών: «Eίναι η τελική μάχη» αναφέρει ο επικεφαλής της κίνησης

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των γιατρών, υπολείπονται 600 εκατατομμύρια και γι’ αυτό «νίπτουν τας χείρας» μαζικά έως την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων. «Είναι μια πολιτική χειρονομία που λέει ότι οι γιατροί δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι» εξηγεί ο Αντρέ Γκριμάλντι επικεφαλής της πρωτοβουλίας, «είναι η τελική μάχη, η τελευταία ελπίδα για το δημόσιο νοσοκομείο. Φυσικά η φροντίδα των ασθενών διατηρείται, αλλά αναστέλλεται κάθε συμμετοχή μας στις διαδικασίες» υπογραμμίζει.

Αυτή η πράξη εξέγερσης έρχεται σαν συνέχεια των πολλαπλών κινητοποιήσεων του παραϊατρικού προσωπικού, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης καθώς και της συμμετοχής των νοσοκομειακών σε δυο μεγάλες διαδηλώσεις. Η επόμενη σε εθνικό επίπεδο διαδήλωση έχει ορισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις