Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Λιβύη: Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Λιβύη: Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας

Ερντογάν Λιβυή: Συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες κατέθεσε στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu η Τουρκία.

Ερντογάν Λιβυή: Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι καθώς, όχι μόνο δεν συμμορφώνονται στις «προσταγές» της Ε.Ε., αλλά τραβούν ακόμα περισσότερο το σκοινί. Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της «συμφωνίας» με τη Λιβύη. Στην ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για τη συμφωνία που η Τουρκία υπέγραψε με τη Λιβύη, ο κ. Ερτσίγες ανέφερε ότι με την υπογραφή του μνημονίου έχουν καθορίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.

 Σύμφωνα με τον χάρτη:

Από το σημείο Α έως το Β είναι τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, με βάση την παράνομη συμφωνία που υπογράφηκε το 2011.

Tο σημείο C-D-E  αποτελεί τη διάμεση γραμμή μεταξύ των δύο ηπειρωτικών χωρών της Τουρκίας με την Αίγυπτο. Εδώ δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά η Τουρκία προβάλλει μόνο τις αξιώσεις της, σε περίπτωση διαπραγματεύσεων με την Αίγυπτο.

Και το σημείο E-F είναι τα όρια στα οποία συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη το 2019, δεξιά και νότια της Κρήτης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία καταγγέλλεται ως παράνομο το Mνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν Λιβύη και Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους.

https://twitter.com/CErciyes/status/1201423920936734720?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1201423920936734720&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fkosmos%2F77111_toyrkia-katethese-ston-oie-tis-syntetagmenes-tis-symfonias-me-ti-libyi

Δείτε ακόμη

«Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Κεμάλ Ατατούρκ»: Ο Ρουσόπουλος για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις