Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ: Τα highlights της νίκης με τον Ερυθρό Αστέρα – Πέρασε στο Europa League ο Ολυμπιακός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΟΣΦΠ: Τα highlights της νίκης με τον Ερυθρό Αστέρα – Πέρασε στο Europa League ο Ολυμπιακός

ΟΣΦΠ: Σε ένα ματς θρίλερ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε εφτάψυχος και εν τέλει πανηγύρισε την πρόκρισή του στους «32» του Europa League.

ΟΣΦΠΣε ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο  Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τη νίκη (1-0) στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκρισή του στους «32» του Europa League. «Χρυσός» σκόρερ ο Ελ Αραμπί ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης από το σημείο του πέναλτι. Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με τους Σέρβους να χάνουν πέναλτι στο πρώτο μέρος με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Σα στο 42′, ωστόσο η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τελικά πήρε αυτό που άξιζε. Αν και είχε και εκείνη δοκάρι με τον -τελικά- σκόρερ της στο 59′, αλλά τελικά το προσπάθησε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε.

Έστω και με αρκετή δόση άγχους, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους περιπέτεια, καθώς δεν είπαν «όχι» στο δώρο που τους έκανε ο Ζάντερ στο 86′, όταν άπλωσε αδικαιολόγητα το χέρι του εντός περιοχής της ομάδας του, για να το πληρώσει αυτό με γκολ. Ένα γκολ που βάσει ευκαιριών μπορούσε να έρθει νωρίτερα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι  ολοκλήρωσαν το ματς με 27 τελικές, έχοντας τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ.

ΟΣΦΠ: Όσα δήλωσε ο Μαρτίνς

Για το πώς ήρθε η νίκη – πρόκριση: «Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουμε μία τέτοια πρόκριση. Το πιο δύσκολο απ΄ όλα σ ένα παιχνίδι είναι να δημιουργείς ευκαιρίες. Εμείς κάναμε ευκαιρίες. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και πήραμε την πρόκριση. Χάσαμε τον έλεγχο μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου».

Για το αν σκέφτεται την κλήρωση: «Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεκουραστούμε. Η προσοχή μας πλέον στρέφεται στον άλλο σημαντικό στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα. Σήμερα ήταν μια εξαιρετική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Υπέροχη βραδιά . Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για τη σημερινή τους παρουσία».

Για το αν πίστευε στην πρόκριση: «Πίστευα στην πρόκριση. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να κερδίσουμε. Στα περισσότερα ματς στους ομίλους ήμασταν πολύ καλοί. Αξίζαμε την πρόκριση και έπρεπε να την πάρουμε μπροστά στον κόσμο μας»

Για το εάν αισθάνεται πως αποδόθηκε δικαιοσύνη με την πρόκριση του Ολυμπιακού: Σήμερα πραγματικά πιστεύω πως ήταν δίκαιο που κερδίσαμε και προκριθήκαμε. Για 80 λεπτά ήμασταν η πιο καλή ομάδα. Υπέροχος ο αγώνας σήμερα. Αξίζαμε την πρόκριση. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, ζήσαμε μία πολύ όμορφη βραδιά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Για το πως ένιωσε στο 1-0 του Ελ Αραμπί: Ένιωσα πολύ ωραία. Ήταν μία υπέροχη στιγμή. Μία υπέροχη βραδιά. Αυτή η ομάδα θα μας τρελάνει. Θα μας κάνει να πάθουμε… καρδιά αλλά το αξίζει. Είδαμε τόσες χαμένες ευκαιρίες. Είχαμε 67% κατοχή, είχαμε ευκαιρίες και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ως άνθρωπος δηλώνω ευτυχισμένος διότι πετύχαμε τον επόμενο στόχο και είμαστε στην Ευρώπη γιατί το αξίζουμε.

Την ατμόσφαιρα: Ανατριχιαστική. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Μαγικές στιγμές. Πολύ μεγάλη βραδιά για εμάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΟΣΦΠ: Οι δηλώσεις Ελ Αραμπί

«Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δεν ήταν εύκολο, ήταν μια μεγάλη ευθύνη η εκτέλεση του πέναλτι. Ήταν υποχρέωση μου να το πετύχω, ένιωθα την ευθύνη αλλά ήμουν σίγουρος. Αξίζαμε να περάσουμε, είχαμε πολλές ευκαιρίες και το πέναλτι ήταν η ανταμοιβή μας. Έχουμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν καταπληκτικός και η επίτευξη του πέναλτι ήταν η ανταμοιβή μας. Αξίζαμε την πρόκριση και την πήραμε. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα ματς μαζί με τον κόσμο μας. Μπορούμε και στη συνέχεια να πετύχουμε και να πάμε μακριά».

ΟΣΦΠ: Τι είπε ο Ποντένσε

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόκριση. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, ήμασταν κυρίαρχοι και δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις. Είμαστε απογοητευμένοι για το γεγονός ότι φτιάξαμε πολλές φάσεις αλλά δεν πετύχαμε γκολ νωρίτερα, ωστόσο είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση.

Αυτή η πρόκριση είναι το πιο σημαντικό καθώς θα συνεχίσουμε στο Europa League. Πρέπει να ονειρευόμαστε και έχουμε τις δυνατότητες για να προχωρήσουμε. Μπορούμε να πάμε πολύ μακριά».

ΟΣΦΠ: Η ανάρτηση Βαλμπουενά στο Twitter

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις