Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιαννακόπουλος OPEN: Το PAO ALIVE, ο Σπανούλης και το μέλλον του Παναθηναϊκού
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιαννακόπουλος OPEN: Το PAO ALIVE, ο Σπανούλης και το μέλλον του Παναθηναϊκού

Γιαννακόπουλος OPEN: Καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN, «Total Football», ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γιαννακόπουλος OPENΟ ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ᾽Total Football” του OPEN και ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά το πρότζεκτ του Βοτανικού, το PAO ALIVE και την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σπανούλη και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Εθνική Ομάδα, ενώ σχολίασε και την τωρινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού.

«Σίγουρα είναι στενάχωρο να βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο και να μην μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Νομίζω πως το πρότζεκτ του PAO ALIVE είναι μονόδρομος. Μόνο με τον Βοτανικό θα αλλάξουν τα πράγματα. Σε ότι αφορά την διαδικασία για το γήπεδο δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα μου έλεγαν προεκλογικά ο κύριος Μπακογιάννης, ο κύριος Πατούλης. Διαφοροποιήθηκαν κάπως τα όσα είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Μητσοτάκη και για αυτό τόσο καιρό είχαμε ησυχία. Με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των τραπεζών, ξεπεράστηκε αυτό το θέμα και θα έχουμε σύντομα ευχάριστες ανακοινώσεις. Μετά την πρωτοχρονιά. Από κει και πέρα, το πρότζεκτ έχει θωρακιστεί νομικά και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

Από την συμμετοχή του κόσμου είμαι ικανοποιημένος. Αν σκεφτεί κανείς πως δεν υπήρχαν δεδομένες εξελίξεις και δεν υπήρχε συμμετοχή από τους επιφανείς Παναθηναϊκού. Η συμμετοχή του κόσμου μου δείχνει ότι θα πιάσουμε τον στόχο μας. Είναι θετική ένδειξη. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε εκδηλώσεις στην Αυστραλία, στην Αμερική και θα έχουμε ραντεβού με επιφανείς Παναθηναϊκούς. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως κάποιος δεν θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια».

Γιαννακόπουλος OPEN: Ο DPG μίλησε ακόμα:

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Δεν με απασχολεί ποιες είναι οι άλλες ομάδες. Με ενδιαφέρει να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Δεν μου καίγεται καρφί ποιες ειναι οι άλλες οι ομάδες. Εμενα το σπίτι μου είναι ο Παναθηναϊκός. Το πρωτάθλημα είναι πιο ήσυχο. Υπάρχουν περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο. Είδαμε τους παίκτες να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και εμείς οι διοικήσεις να μένουμε στην άκρη. Μου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα του φετινού πρωταθλήματος».

Για τους φετινούς στόχους: «Υπήρχαν κάποιες στιγμές οπως η πρώτη χρονιά που δεν περάσαμε στο Final 4 για ένα σουτ. Καποιες χρονιές είχαμε πλεονέκτημα, αλλά είχαμε την ατυχία να παίξουμε με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φετος έχει γινει μεγαλυτερη επένδυση και έχουμε στόχο την πρόκριση στο Final 4 μέχρι να κατακτήσουμε την EuroLeague».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και τις σκέψεις του Ρικ Πιτίνο να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα μετά το αποκλειστικό θέμα του gazzetta.gr, είπε: «Είναι αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές. Και όχι μόνο όσον αφορά το μπάσκετ. Είναι κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές σε όλα τα σπορ».

Για την μείωση του συντελεστή της φορολογίας: «Σίγουρα ανακουφίζει. Και τα χρήματα που πήγαιναν στην εφορία να πηγαίνουν στους αθλητές».

Για το αν έχει κουραστεί: «Είναι δύσκολο να ασχολείσαι με τον ελληνικό αθλητισμό. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Όμως υπάρχουν και αυτές οι στιγμές χαράς και ικανοποίησης. Να βλέπεις 20.000 κόσμο να χαίρονται και να σε βλέπουν στον δρόμο και να σου λένε μπράβο. Είναι επιβράβευση για τον κόπο μας και τον χρόνο που ξοδεύουμε».

Για την ατμόσφαιρα και τον κόσμο στο ντέρμπι της EuroLeague: «Είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Η EuroLeague έχει βάλει κάποιους κανόνες τους οποίους σεβόμαστε και αποδεχόμαστε. Το Παναθηναϊκό πνεύμα ουδέποτε ήθελε επεισόδια. Πάντα το ΟΑΚΑ είχε καλή αντιμετώπιση. Διαφέρει από κάποια άλλα γήπεδα».

Για το συμβόλαιο του 1,5 χρόνου στον Πιτίνο και το αν με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να φύγει ακόμα και αν δεν προχωρήσει το project του Βοτανικού: «Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι και το γήπεδο, αλλά και το PAO Alive θα προχωρήσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις