Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Τεράστιες καταστροφές – Αυτοκίνητα διαλύθηκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Τεράστιες καταστροφές – Αυτοκίνητα διαλύθηκαν

Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Πολλά τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα στην περιοχή Sunshine Coast του Κουίνσλαντ, από την χαλαζόπτωση της Κυριακής.

Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Την απόλυτη καταστροφή ζει τις τελευταίες ημέρες η Αυστραλία. Συγκεκριμένα, ενώ οι άνθρωποι βόρεια της πόλης Toowoomba εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έκαιγε στην περιοχή, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, η περιοχή Sunshine Coast του Κουίνσλαντ βρισκόταν στο επίκεντρο μιας πολύ ισχυρής χαλαζόπτωσης. Χαλαζόκοκκοι με διάμετρο μεταξύ 2 και 6 εκατοστών (σχεδόν στο μέγεθος μιας μπάλας κρίκετ) έπεσαν μεταξύ της Sunshine Coast και της Gold Coast, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε παρκαρισμένα οχήματα στην περιοχή ήταν πολύ μεγάλες.

Επιπλέον η βροχή που έπεσε στη Sunshine Coast έφτασε στα 40 χιλιοστά και η ταχύτητα των ανέμων άγγιζε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.  Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση του φαινομένου, έπιασε δουλειά του Ινστιτούτο Ασφαλειών της Αυστραλίας, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη χαλαζόπτωση ως «μεγάλη καταστροφή», καθώς έλαβε περισσότερες από 5.000 κλήσεις για ζημιές σε οχήματα, με τον λογαριασμό να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Συγκλονιστικό στιγμιότυπο
Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Καταστροφή αυτοκινήτου την στιγμή της κακοκαιρίας
Χαλαζόπτωση Αυστραλία: Περισσότερες από 5.000 κλήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις