Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιάννης Φέρτης: Ο γνωστός ηθοποιός στο θέατρο Μικρό Χορν
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννης Φέρτης: Ο γνωστός ηθοποιός στο θέατρο Μικρό Χορν

Γιάννης Φέρτης: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βραβευμένο κοινωνικό έργο της Μαρίλια Σαμπέρ.

Γιάννης Φέρτης: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται το βραβευμένο κοινωνικό έργο της Μαρίλια Σαμπέρ «Ένας αληθινός καουμπόι», σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα. Πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Φέρτης, η Ιωάννα Μαυρέα και Βασίλης Μαυρογεωργίου. Ένας πατέρας με την κόρη του βρίσκονται μετά το θάνατο της μητέρας-συζύγου. Ενώ ο πόνος είναι κοινός και θα μπορούσε ομολογουμένως να τους ενώσει, αντιθέτως η διαφορά φάσης της ζωής που διανύει ο καθένας (νιάτα- γεράματα) είναι το πεδίο μάχης που απλώνεται η αφήγηση της βραβευμένης Μαρίλια Σαμπέρ.

Ο αφοπλιστικά ρεαλιστικός τόνος  της κόρης συνδιαλέγεται με τον ονειρικό κόσμο στις παρυφές της νόσου του αλτσχάιμερ του πατέρα της, για να τους οδηγήσουν στη λύτρωση. Η συγκίνηση και το χιούμορ  που εναλλάσσονται, είναι τα υλικά με τα οποία χτίζουμε την τέχνη του θεάτρου… Όπως και της ζωής άλλωστε. Άρα και του θανάτου…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίλια Σαμπέρ έχει γεννηθεί στη Βραζιλία το 1974. Είναι σκηνοθέτης και θεατρική συγγραφέας. Έργα της έχουν ανεβεί στα πιο σημαντικά θέατρα της Βαρκελώνης. Το έργο της «Ένας αληθινός κάουμπόι», έχει κερδίσει το Βραβείο της Πόλης της Βαλένθια και το κρατικό βραβείο δραματουργίας Carlos Carvalho του Porto Alegre στη Βραζιλία.

info

  • Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00
  • Διάρκεια παράστασης: 80’
  • Εισιτήρια: Από 15 ευρώ,
  • Θέατρο : Μικρό Χόρν, Αμερικής 10 Aθήνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις