Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δανάη Στράτου Βενετία: Το φόρεμα που εντυπωσίασε και η σχεδιάστρια “έκπληξη”
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δανάη Στράτου Βενετία: Το φόρεμα που εντυπωσίασε και η σχεδιάστρια “έκπληξη”

Δανάη Στράτου Βενετία: Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου απολαμβάνουν τη δημοσιότητα που τους προσφέρει το κόκκινο χαλί του φεστιβάλ της Βενετίας, στα πλαίσια προβολής της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο δωμάτιο».

Δανάη Στράτου Βενετία: Μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, έκανε η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. Η εικαστικός συνόδευσε τον σύζυγό της στην πρεμιέρα της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015. Στην ταινία, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ο Χρήστος Λούλης τον Γιάνη Βαρουφάκη και η Βαλέρια Γκολίνο την Δανάη Στράτου.

Από την λαμπερή πρεμιέρα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του, καθώς όπως είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Γαβράς, την έμπνευση για την ταινία, την πήρε διαβάζοντας το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Γι’ αυτό και ο Γιάνης Βαρουφάκης περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο, παραλείποντας την γραβάτα ή το παπιγιόν (όπως έκαναν οι Μπουρδούμης και Λούλης).

Το γεγονός, πάντως, ότι φόρεσε ένα κλασικό μαύρο κοστούμι με ένα λευκό πουκάμισο σχολιάστηκε έντονα στο Twitter το οποίο συνέκρινε την εμφάνισή του στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με αυτές που είχε στα Eurogroup, στις συναντήσεις στο εξωτερικό αλλά και στην ελληνική βουλή, με τα πουκάμισα με τα λαχούρια.

Όσο για την Δανάη Στράτου, έλαμπε με ένα τιρκουάζ, μακρύ φόρεμα με μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια στο μπούστο – ένα ασημένιο μεταλλικό μαίανδρο που συγκρατούσε το στράπλες και κατέληγε πίσω στο λαιμό. Και τα μαλλιά πιασμένα σε κότσο, γνήσιο χολιγουντιανό στιλ δηλαδή.

Δανάη Στράτου Βενετία: Ένα ιδιαίτερο φόρεμα

Κι ενώ όλοι έψαχναν να βρουν ποιανού σχεδιαστή είναι το φόρεμα, την απάντηση έδωσε η ίδια η Δανάη Στράτου με ανάρτησή στον λογαριασμό της στο Facebook, ξαφνιάζοντας τους πάντες, αν και θα μπορούσε να το περιμένει κανείς από μία εικαστικό.

Συγκεκριμένα, η Δανάη Στράτου έγραψε πως το φόρεμα το σχεδίασε η ίδια και το υλοποίησε σε συνεργασία με την Μαρία Λαλαούνη (για το κόσμημα) και τον Βασίλη Ζούλια (για το φόρεμα). Στην ανάρτησή της, η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, πρόσθεσε και φωτογραφίες από την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, πάντως, επιστράτευσε και το κόμμα του, το ΜεΡΑ25 προκειμένου να προωθήσει την ταινία επισημαίνοντας ότι «το κόκκινο χαλί διέσχισαν … εις διπλούν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου: τόσο οι ορίτζιναλ όσο και οι κινηματογραφικοί (Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο)».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις