Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Άντρες – δίαιτα: Τι πρέπει να τρώνε οι άντρες για να χάσουν βάρος;
PLUS

Άντρες – δίαιτα: Τι πρέπει να τρώνε οι άντρες για να χάσουν βάρος;

Άντρες - δίαιτα: Βασικές διατροφικές συμβουλές για την απώλεια βάρους στους άντρες

Άντρες – δίαιτα: Σίγουρα οι περισσότεροι στο μυαλό μας έχουμε συνδέσει την απώλεια βάρους με το γυναικείο φύλλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απασχολεί και τους άντρες. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι η «ζήτηση» αυξάνεται. Ιδού, λοιπόν, μερικές βασικές διατροφικές συμβουλές για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καταρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η απώλεια βάρους και η δίαιτα είναι θέμα συνήθειας. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να αλλάξουμε τη διατροφική μας ρουτίνα. Έτσι το σωστό είναι να η αντιμετώπιση της δίαιτας ως καθημερινής συνήθειας. Και σε καμία περίπτωση ως αγγαρείας.

Αρχικά, λοιπόν, θα πρέπει να πετύχουμε σωστή μεριδοποίηση στα γεύματα, χωρίς υπερβολές. Ζητούμενο η επιλογή τροφών με σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης, οι άνδρες δεν θα πρέπει να υπερβάλλουν ως προς την κατανάλωση πρωτεϊνούχων τροφών, αν δεν αθλούνται. Φυσικά τα λαχανικά θα πρέπει να ενταχθούν στο διαιτολόγιό μας. Τέλος, περιττεύει να μιλήσουμε για την αναγκαιότητα της φυσικής άσκησης.

Άντρες – δίαιτα: Τα ψάρια στο τραπέζι μας

Ψάρια όπως ο σολομός είναι ιδανική επιλογή σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση φλεγμονών και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόληψη καρδιακών νοσημάτων καθώς και των φλεγμονών των αρθρώσεων.

Άντρες – δίαιτα: Γιαούρτι και φρούτα σε πρώτο πλάνο

Πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας συνδυαστικά με ξηρούς καρπούς, βρώμη, φρούτα, σπόρους τσία και μέλι. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο που ενδυναμώνει τα οστά και είναι απαραίτητο και στον ανδρικό οργανισμό. Ο κανόνας που ισχύει για τη γυναικεία διατροφή ισχύει και για την αντρική: Τα φρούτα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού διαιτολογίου για να απολαμβάνουμε τα οφέλη τους στο έπακρο.

Άντρες – δίαιτα: Πολύσπορο ψωμί και αυγά με ντομάτα

Τα προϊόντα που παρασκευάζονται με αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινή επιλογή από αυτά που παράγονται με λευκό αλεύρι. Αναφορικά με το ψωμί, το πολύσπορο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο θερμιδογόνο από το συμβατικό λόγω των πολλών ειδών καρπού που περιέχει, ωστόσο είναι πιο χορταστικό. Ξεκινήστε τη μέρα σας φτιάχνοντας έναν ωραίο καγιανά με 2 αβγά. Είναι, χορταστικός, πρωτεϊνούχος και υγιεινός.

Άντρες – δίαιτα: Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Στην απώλεια βάρους μπορεί να είναι εξαιρετικός σύμμαχος μια σαλάτα με κάθε λογής λαχανικά και πρασινάδες αφού είναι ευέλικτη, θρεπτική -και αντιοξειδωτική- επιλογή ενώ με την προσθήκη ψητού κοτόπουλου μετατρέπεται σε ελαφρύ γεύμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις