Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική ομάδα: Απολύεται ο Αναστασιάδης (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ομάδα: Απολύεται ο Αναστασιάδης (vid)

Εθνική ομάδα: Παπασταθόπουλος και Μανωλάς «έδιωξαν» τον ομοσπονδιακό προπονητή και η ΕΠΟ ετοιμάζεται να φέρει πάλι ξένο

Εθνική ομάδα: Έπειτα από την ήττα της Ελλάδας από την Αρμενία στα προκριματικά του Euro 2020 ήταν θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής που συνηθίζει να επικαλείται τη δύναμη της Παναγίας και του Θεού δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος είχε πάρει την απόφασή του από καιρό, αλλά δεν ήθελε να ανακοινώσει τίποτα εν θερμώ, πριν μάλιστα βρεθεί ο αντικαταστάτης του Έλληνα προπονητή. Θα το κάνει σήμερα ή μέσα στις επόμενες μέρες, προφανώς γιατί έχει βρει και τη λύση για την επόμενη μέρα.

Πέρα από τα άσχημα αποτελέσματα ο Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρο ότι… έχασε από νωρίς τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Η αμφισβήτηση από πρωτοκλασάτα στελέχη της Εθνικής ομάδας, όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, ήταν αρκετή για να βρεθεί στην πόρτα εξόδου. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, που είναι κορυφαίοι εκπρόσωποί μας στο εξωτερικό με τη φανέλα της Αρσεναλ και της Νάπολι αντίστοιχα, εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά αλλά και τα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Σωκράτης: «Θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις»

Ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη μετά τον αγώνα με την Αρμενία εκ μέρους των παικτών. Προεξόφλησε μάλιστα ότι η Εθνική δεν θα μπορέσει με αυτή την εικόνα να προκριθεί στην τελική φάση του Euro. Είπε ότι είναι έτοιμος να πάει σπίτι του, αν ευθύνεται εκείνος, αλλά τόνισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. «Να δούμε τι πάει και τι δεν πάει» ήταν χαρακτηριστικά η πρώτη ατάκα, ωστόσο από το ρεπορτάζ φάνηκε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τον Αναστασιάδη. Δεν πέρασε τυχαία και το γεγονός ότι ο Μανωλάς έμεινε εκτός ενδεκάδας σε εκείνο το ματς, αλλά και πολλά ακόμη πράγματα που συνέβησαν στα αποδυτήρια.

Η ουσία είναι ότι ο Αναστασιάδης αποχωρεί από την Εθνική, εφόσον βρεθεί η φόρμουλα στο οικονομικό, ενώ δεν έχει προκύψει ακόμη κανένα όνομα αντικαταστάτη. Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι ξένος ο νέος προπονητής και όλα θα μπουν σε σειρά μόλις μπουν οι υπογραφές για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο ίδιος πάντως όταν ρωτήθηκε μετά την αναμέτρηση με την Αρμενία για το αν θα παραιτηθεί, είπε ότι δεν βλέπει το λόγο. Όσο για τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου, είπε: «Αν δεν πιστεύει από το τρίτο παιχνίδι ο κύριος Παπασταθόπουλος πώς δεν μπορούμε να προκριθούμε, τότε δεν μπορεί να είναι εδώ. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε, δεν έχω μάθει να τα παρατάω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις