Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντετοκούνμπο – Εθνική: «Με την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ» (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο – Εθνική: «Με την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ» (vid)

Αντετοκούνμπο - Εθνική: Ενθουσιασμένος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που θα παίξει με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

Αντετοκούνμπο – Εθνική: Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την παρουσίαση των νέων παπουτσιών του στο Ζάππειο Μέγαρο σήμερα το πρωί. Ο MVP της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ παραδέχτηκε ότι θα είναι παρών με την Εθνική στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Φάνηκε μάλιστα να είναι ανυπόμονος για τη μεγάλη διοργάνωση. Ο «Greek Freak» είχε παίξει και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ δεν είχε πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ του 2017 λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Αντετοκούνμπο ήταν ξεκάθαρος πώς θα βρίσκεται στην αποστολή και θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με το εθνόσημο ο Αντετοκούνμπο ήταν στο προ-ολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι του 2016. Ηταν ακόμη όμως πολύ ανώριμος για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει στις υψηλότερες θέσεις.

«Είμαι ενθουσιασμένος»

Πολύς λόγος έχει γίνει και για το ρόλο που θα έχει ο Αντετοκούνμπο στην εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο της Κίνας. Εχει περάσει καιρός αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει δηλώσει ότι προτίθεται να τον χρησιμοποιήσει στη θέση 5. Με αυτό το σκεπτικό θεωρεί ότι θα έχει πλεονέκτημα η Εθνική μας απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. «Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή σε ποια θέση θα παίξω. Είτε παίξω στην θέση 1 είτε στην θέση 5 δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να παίξω. Είμαι μπασκετμπολίστας. Θέλω να είμαι εκεί, να βοηθήσω την χώρα μου να πετύχει κάτι καλό» είπε ο Giannis στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Ζάππειο και πρόσθεσε: «Έχω ήδη μιλήσει με κάποιους συμπαίκτες μου για την προοπτική της συμμετοχής της Εθνικής και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας».

Πρώτη συγκέντρωση 24 Ιουλίου

Η προετοιμασία της Ελλάδας ξεκινάει στις 24 Ιουλίου, με εργομετρικά και προπονήσεις στο ΟΑΚΑ. Εχει ήδη προγραμματιστεί και το τουρνουά Ακρόπολις από 16 έως 18 Αυγούστου, με αντιπάλους τις Ιταλία, Τουρκία και Σερβία. Η αναχώρηση για την Κίνα είναι προγραμματισμένη στις 21 του ίδιου μήνα, ώστε να μπορέσει να εγκλιματιστεί στις συνθήκες που επικρατούν εκεί, ενώ το Μουντομπάσκετ ξεκινάει στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις