Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μεταβολισμός: Τα λάθη που τον «μπλοκάρουν»
PLUS

Μεταβολισμός: Τα λάθη που τον «μπλοκάρουν»

Μεταβολισμός: Η εγρήγορση του μεταβολισμού μας είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους

Μεταβολισμός: Το να κρατάμε το μεταβολισμό μας σε εγρήγορση είναι ουσιώδες. Είναι συνηθισμένο, ωστόσο, να κάνουμε λάθη. Λάθη που τον επιβραδύνουν ή και τον αδρανοποιούν…

Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα κύτταρα των ζωντανών οργανισμών. Συνεπώς ο μεταβολισμός περιλαμβάνει όλες εκείνες τις βιοχημικές διαδικασίες, που εμπλέκονται στην παραγωγή και στην απελευθέρωση της ενέργειας. Τα ουσιαστικότερα λάθη που κάνουμε συνοψίζονται στα εξής τρία:

Ελλιπής ύπνος

Ο κακός και ελλιπής ύπνος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η κατάθλιψη. Επιπλέον, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να μειώσει τον μεταβολικό σας ρυθμό. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους.

Ελλιπής κατανάλωση πρωτεΐνης

Η κατανάλωση αρκετών πρωτεϊνών είναι εξαιρετικά σημαντική για την διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες.

Κατανάλωση ελάχιστων θερμίδων

Το να καταναλώνει κάποιος πολύ λίγες θερμίδες δε σημαίνει αυτόματα ότι θα χάσει εύκολα βάρος. Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση του μεταβολισμού. Όταν μειώνετε δραματικά την πρόσληψη θερμίδων, το σώμα σας μπαίνει σε κατάσταση κινδύνου. Έτσι μειώνει τον ρυθμό με τον οποίο καίει θερμίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις