Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άλκης Δαυίδ: Άφησε την κάνναβη στην Καραϊβική, πλήρωσε $300.000 εγγύηση και… έφυγε!
ΚΟΣΜΟΣ

Άλκης Δαυίδ: Άφησε την κάνναβη στην Καραϊβική, πλήρωσε $300.000 εγγύηση και… έφυγε!

Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στον Άγιο Χριστόφορο στις 23 Σεπτεμβρίου για τη δίκη του

Άλκης Δαυίδ: Ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ, που συνελήφθη τη Δευτέρα για παράνομη εισαγωγή κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις, είναι ξανά ελεύθερος. Αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 300.000 δολαρίων, αποχώρησε την Τρίτη από τον Άγιο Χριστόφορο, με την δέσμευση να επιστρέψει στο νησί στις 23 Σεπτεμβρίου για να δικαστεί. Ο 50χρονος γόνος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, που εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola, αντιμετωπίζει σύμφωνα με την Daily Mail ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο. Αυτό περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών με την πρόθεση πώλησης και την εισαγωγή παράνομων ουσιών στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις.

Ο Δαυίδ, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην χώρα μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεν και τον ηθοποιό Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, επιμένει ότι η μεταφορά των 5.000 φυτών κάνναβης με το ιδιωτικό του τζετ στο νησί ήταν θεμιτή, αφού σκοπεύει να «ανοίξει νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή». Ο Δαυίδ, ο Έργκεν και ο Μέγιερς τέθηκαν υπο κράτηση για 8 ώρες από τους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την άφιξή τους στο νησί της Καραϊβικής, το περασμένο Σάββατο. Αν και στη συνέχεια αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι, ο Δαυίδ συνελήφθη ξανά τη Δευτέρα, όταν προσπάθησε να φύγει από το νησί. Το τεράστιο φορτίο των κλωνοποιημένων φυτών κάνναβης και σπόρων κατασχέθηκε από την αστυνομία του Αγίου Χριστοφόρου ως αποδεικτικό στοιχείο.

 

Άλκης Δαυίδ: Οι Αρχές θα… φροντίζουν τα φυτά

Όπως είπε ο Άλκης Δαυίδ στην Daily Mail, οι τοπικές Αρχές θα αναλάβουν την φροντίδα των φυτών μέχρι την ημερομηνία της δίκης του. Ως τότε, ο ίδιος πιστεύει ότι ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης της κάνναβης, που ήδη έχει ξεκινήσει στην χώρα.  Μιλώντας στην Daily Mail μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δαυίδ εξέφρασε την αγάπη του για το νησί, η οποία δεν άλλαξε παρά την πρόσφατη περιπέτειά του με τον νόμο.

«Υπάρχουν πολύ συναρπαστικά σχέδια για επενδύσεις και για την μεταμόρφωση της περιοχής με νέες φυτείες»

«Θα επιδιώξω την υλοποίησή τους με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου. Αυτήν την εβδομάδα ζήσαμε πολλές τρελές και έντονες στιγμές. Θέλω να αφήσω πίσω μου αυτά τα επεισόδια, στο πνεύμα της αγάπης και της συμφιλίωσης. Θέλω να βοηθήσω αυτό το ξεχωριστό νησί. Η ανεργία των νέων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει η ευκαιρία να δοθεί μια σημαντική ώθηση στην περιοχή. Θέλω να κάνω θετικά πράγματα για αυτό το όμορφο νησί. Αγαπώ τον Άγιο Χριστόφορο και τους ανθρώπους του. Στο κοντινό μέλλον θα καλλιεργούμε μαζί χιλιάδες στρέμματα αυτών των ξεχωριστών φυτών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις