Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Game of Thrones Season 8: Μια μακριά, σκοτεινή νύχτα, γεμάτη αίμα και… ξεκαρδιστικά memes!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones Season 8: Μια μακριά, σκοτεινή νύχτα, γεμάτη αίμα και… ξεκαρδιστικά memes!

Game of Thrones Season 8: Προσοχή, το άρθρο περιέχει spoiler για το τρίτο επεισόδιο του Game of Thrones Season 8 και την επική Μάχη του Γουίντερφελ

Game of Thrones Season 8: Μετά την προβολή του επικού επεισοδίου 3 του Game of Thrones Season 8, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι επιφυλάσσει το μέλλον. Τι μπορεί άραγε να περιμένει τους ήρωες που επέζησαν από την ολέθρια Μάχη του Γουίντερφελ; Το «σκοτεινό» επεισόδιο (μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού η… μαυρίλα δεν σ’ άφηνε να δεις ούτε τη μύτη σου) ικανοποίησε την πλειοψηφία των φαν της σειράς. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το επεισόδιο 3 της 8ης σεζόν του GoT έσπασε κάθε ρεκόρ στο Twitter, συγκεντρώνοντας 7,8 εκατ. αναρτήσεις χρηστών. Η πλούσια πλοκή του επεισοδίου, με τους θανάτους σημαντικών χαρακτήρων, τις ανατροπές και το μεγαλειώδες τέλος του Night King, προσέφεραν την ιδανική «πρώτη ύλη» για εύστοχα σχόλια, θεωρίες συνωμοσίας και φυσικά… ξεκαρδιστικά memes.

Game of Thrones Season 8: Οι πρωταγωνιστές των memes

«Πρωταγωνίστρια» των περισσότερων memes ήταν φυσικά η Arya Stark, η απόλυτη MVP της βραδιάς. Η έφηβη Σταρκ έστειλε με μια θεαματική μαχαιριά στον άλλον κόσμο τον Night King, κάνοντας τους τηλεθεατές να πηδήξουν από τους καναπέδες τους πανηγυρίζοντας. Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή Arya στο περασμένο επεισόδιο έκανε για πρώτη φορά σεξ με τον Γκέντρι. Αυτό σκανδάλισε κάποιους – πουριτανούς – φαν του GoT. Δεδομένου όμως ότι στο φινάλε του επεισοδίου 3 έσωσε με μια κίνηση του χεριού της τα εφτά βασίλεια, αναμφίβολα της αξίζουν τα χιλιάδες memes που πλημμύρισαν το διαδίκτυο μετά το μνημειώδες κατόρθωμά της. Στον αντίποδα, βρίσκουμε τον Bran, που μάλλον απογοήτευσε τους φαν της σειράς με την απραξία του. Παρότι πολλοί τηλεθεατές περίμεναν να κάνει κάτι θεαματικό, συμβάλλοντας στην επιτυχή έκβαση της μάχης, το «three eyed raven» έκανε warg (ή αλλιώς… αποσυνδέθηκε) για το μεγαλύτερο μέρος του μακελειού. Ήταν λογικό λοιπόν αυτή η απραξία να προσελκύσει κάποια… καζούρα στα social media.

 

 

 

 

 

 

Game of Thrones Season 8: Οι θάνατοι που σχολιάστηκαν πιο πολύ

Σε ένα τόσο πλούσιο επεισόδιο, όπου συνέβησαν τόσο πολλά, θα ήταν ακατόρθωτο να συμπεριλάβουμε όλες εκείνες τις σκηνές που ενέπνευσαν memes στους τηλεθεατές. Πολλά από τα στιγμιότυπα πάντως που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των χρηστών των social media είχαν να κάνουν με τους θανάτους που σημάδεψαν το επεισόδιο. Οι τελευταίες στιγμές του Theon, για παράδειγμα, συγκίνησαν χιλιάδες χρήστες που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στο Twitter. Η μικρούλα Lady Mormont, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς side characters της σειράς, έκανε τους πάντες να δακρύσουν με τον ηρωισμό της απέναντι στον πελώριο νεκροζώντανο γίγαντα. O Jorah απέδειξε με την τελευταία του πνοή την αφοσίωσή του στην γυναίκα της ζωής του. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει τέλος στη Melisandre, που παρά τα λάθη του παρελθόντος της αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμη στην τελική μάχη. Κι όταν λέμε χρήσιμη, δεν εννοούμε μόνο για τους πολεμιστές της μάχης, που επωφελήθηκαν από τη φωτιά της, αλλά και τους τηλεθεατές που κατάφεραν επιτέλους να δουν… το φως το αληθινό, μέσα στη σκοτεινιά του κακοφωτισμένου επεισοδίου.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις