Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τράπεζες – Νέο ωράριο: Πότε θα εξυπηρετούνται οι πελάτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες – Νέο ωράριο: Πότε θα εξυπηρετούνται οι πελάτες

Τράπεζες - Νέο ωράριο: Αμέσως μετά την Πρωτομαγιά τίθεται σε εφαρμογή το νέο ωράριο

Τράπεζες – Νέο ωράριο: Αμέσως μετά την Πρωτομαγιά τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο των τραπεζών. Όπως είχε γίνει γνωστό από τον Μάρτιο, στη Συλλογική Σύμβαση που εγκρίθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, είχε προβλεφθεί μείωση ωραρίου συναλλαγών κατά 30 λεπτά από Δευτέρα έως Πέμπτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέχεια της νέας Συλλογικής Σύμβασης με την ΟΤΟΕ, από την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ώρες 08:00 – 14:00.  Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το ωράριο συναλλαγών με το κοινό ήταν 08:00 – 14:30.

Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν στην προστασία της απασχόλησης και τη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών. Άλλες ρυθμίσεις αναφέρονται στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων, ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., αλλά τονίζει ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα, ενόψει των όποιων εξελίξεων στον χώρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις