Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Open Day Λαμία: Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Open Day Λαμία: Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ

Open Day Λαμία: Πρόκειται για την 5η φετινή εκδήλωση «Open Day» που αποσκοπεί να φέρει τους νέους και τους γονείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ και της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Την εκδήλωση Open Day – «Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, στους χώρους της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση), από τις 10:00 έως τις 18:00. Πρόκειται για την 5η φετινή εκδήλωση «Open Day» που αποσκοπεί να φέρει τους νέους και τους γονείς της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ και της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), για να ενημερωθούν σχετικά με τη δωρεάν φοίτηση, καθώς και τις ειδικότητες αιχμής που προσφέρουν οι 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας και οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητευόμενους, σπουδαστές και εκπαιδευτικούς, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια των σχολών. Για δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Open Day της Λαμίας: https://www.eventora.com/el/Events/open-days-lamia/.

Στόχος των Open Days

Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων, η ΔΥΠΑ μέσω των Open Days, αποσκοπεί στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και αγορών για το έργο και τα προγράμματα σπουδών που παρέχουν οι Σχολές της, καθώς επίσης για τη διαδικασία κτιριακής – ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων τους, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/mathitia. Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις