Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κύπρος: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», λέει ο λοχαγός
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κύπρος: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», λέει ο λοχαγός

Serial killer στην Κύπρο: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία και αποφάσισα να το ξανακάνω» λέει ο λοχαγός

Κύπρος: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία», ήταν η κυνική ομολογία του λοχαγού που συνελήφθη για τις δολοφονίες τριών ατόμων. Πρόκειται για τον Νίκο Μεταξά στην Κύπρο. Ο τελευταίος φέρεται να έχει δολοφονήσει τουλάχιστον δύο γυναίκες και την εξάχρονη κόρη του ενός θύματος.

Κύπρος: Η κατάθεση του συλληφθέντος

Στην κατάθεσή του, ο 35χρονος είπε πως αισθάνθηκε ωραία όταν δολοφόνησε την Φιλιππινέζα Marry Rose και έτσι αποφάσισε να το ξανακάνει… Αυτός είναι ο λόγος που επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες.

«Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι έπνιξε την Arian την ώρα που έκαναν σεξ. Οι αστυνομικοί αναζητούν τώρα και άλλα πιθανά θύματά του. Συγκεκριμένα, εξετάζουν λίστα με γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες.

Νέες εντατικές έρευνες

Νέες εντατικές έρευνες έχουν ξεκινήσει σε Ξυλιάτο και Μιτσέρο, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστεί η σορός της 6χρονης αλλά και για τον εντοπισμό νέων θυμάτων. Μάλιστα, θα χρησιμοποιηθούν άντρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο 35χρονος που πρόσφατα προήχθη σε Λοχαγό είχε ομολογήσει πως σκότωσε και τη γυναίκα το πτώμα της οποία βρέθηκε στο Μεταλλείο Μιτσερού. Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Την είχε γνωρίσει τον Ιούλιο του 2018 μέσω του internet. Στις 21 Ιουνίου 2018 την πήρε σπίτι του και την ώρα που έκαναν σεξ την στραγγάλισε. Μετά την έδεσε και πέταξε το πτώμα της στο μεταλλείο. Στο ίδιο φρεάτιο βρίσκονται πιθανόν και άλλα πτώματα.

Η 38χρονη Marry Rose και η κορούλα της

Ο 35χρονος φαίνεται πως αποκάλυψε συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στο Ξυλιατό, όπου έριξε το πτώμα της 6χρονης τυλιγμένο σε σεντόνι, το οποίο και έδεσε με πέτρες. Όπως αναφέρουν μάλιστα τα κυπριακά μέσα, το πτώμα δεν βυθίστηκε με αποτέλεσμα ο 35χρονος να το τραβήξει ξανά στην ξηρά προκειμένου να δέσει καλύτερα τις πέτρες πριν το ρίξει και πάλι στο νερό.

Χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο

Εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, στην οποία υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι και μάλιστα χωρίς δικηγόρο, αφού ο Ηλίας Στεφάνου, δικηγόρος του 35χρονου, αποσύρθηκε από την υπεράσπισή του. «Έχετε συλληφθεί για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής που διαπράχθηκαν μεταξύ 2018 και 2019 στη Λευκωσία. Η Αστυνομία θα ζητήσει την κράτηση σας για έξι μέρες» ειπώθηκε από την έδρα του Δικαστηρίου, ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 19/4 ο ύποπτος παραδέχθηκε το φόνο της Marry Rose.

Πιθανόν να έχει διαπράξει κι άλλους φόνους

Ο τρόπος που ήταν δεμένο και το δεύτερο πτώμα δημιουργεί εύλογες υποψίες στην αστυνομία, ως προς τον δράστη. Θεωρείται πιθανόν ο υπολοχαγός να έχει διαπράξει και άλλους φόνους πλην των δύο που παραδέχθηκε ως χθες. Για τον λόγο αυτό οι ανακριτές συνεχίζουν να ασκούν πίεση ώστε να αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο υπολοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είχε παντρευτεί και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από τις Φιλιππίνες, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με το όνομα «Ορέστης».

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, το οποίο άφησε στη συνέχεια ελεύθερο. Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε όπως δείχνουν όλα αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές.

Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018. Μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Ωστόσο αν είχε γίνει έρευνα θα διαπιστωνόταν ότι είχαν αφήσει πίσω τα διαβατήρια τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις