Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πάσχα: Ξεσαλώνουν οι κλέφτες κοπαδιών
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Ξεσαλώνουν οι κλέφτες κοπαδιών

Πάσχα: Συνεχείς επιχειρήσεις κλεφτών αμνοεριφίων εν όψει των εορτών

του Πέτρου Καρσιώτη

Πάσχα: Εφόδους σε κτηνοτροφικές μονάδες για αρπαγή αμνοεριφίων, τα οποία στη συνέχεια θα πουληθούν, με τρόπο παράνομο, στους ανύποπτους καταναλωτές, προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες, εν όψει του Πάσχα, να αποτρέψει η Αστυνομία!

Συλλήψεις σε δύο νομούς

Ήδη έως τώρα, η Αστυνομία μετά από καταγγελίες κτηνοτρόφων για κλοπή δεκάδων αμνοεριφίων που οι ίδιοι εξέτρεφαν, καιρό τώρα, με αποτέλεσμα την οικονομική τους καταστροφή, έχει επέμβει με συλλήψεις δραστών σε δύο περιπτώσεις.

Τέσσερις συλλήψεις στη Λάρισα

Στη Λάρισα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας 30,32, 42 και 52 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ζωοκλοπής. Το θύμα κατήγγειλε ότι από περιφραγμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, είχαν κάνει μέσα στη νύχτα… φτερά, δέκα έξι αμνοερίφια. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επιτόπια έρευνα σε επιχείρηση εμπορίας κρεάτων του 42χρονου, ενός εκ των συλληφθέντων.

Προς πώληση

Ταυτοποιήθηκαν τα δέκα έξι αμνοερίφια. Αυτά επρόκειτο να πουληθούν στον έτερο των συλληφθέντων, ηλικίας 52 χρόνων. Ωστόσο, βρέθηκαν συνολικά ενενήντα έξι. Καθώς την προέλευση και των υπολοίπων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο κάτοχός τους, η έρευνα συνεχίστηκε. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, αναφέρει η Αστυνομία, προέκυψε επίσης ότι ο 42χρονος μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, είχαν αφαιρέσει τα υπόλοιπα ογδόντα αμνοερίφια από κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τα είχαν φορτώσει στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου.

Κατασχέθηκαν τα σφάγια

Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τα σφάγια αφαιρεθέντων αμνοεριφίων. Επίσης, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους. Τέλος, το χρηματικό ποσό των 2.030 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σύλληψη 42χρονου

Στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί ζωοκλοπής & ζωοκτονίας, κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε, αφαίρεσε συνολικά από τέσσερα ποιμνιοστάσια της ευρύτερης περιοχής της Ιστιαίας, συνολικά οκτώ  αμνοερίφια. Για τη μεταφορά τους χρησιμοποίησε ΙΧΕ αυτοκίνητο. το τελευταίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης πράξης του.

«Θα μας ρημάξουν»

Κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας εκφράζουν φόβους: “Θα μας ρημάξουν μέχρι το Πάσχα”, λένε, ακριβώς γι’ αυτές τις εφόδους παράνομων εμπόρων που επιδιώκουν να βγάλουν μεγάλο καθαρό κέρδος από την πώληση ξένων αμνοεριφίων.

Κάθε χρόνο τα ίδια

Είναι φαινόμενο που καταγράφεται κάθε χρόνο. Αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημιά βιοπαλαιστών που εκτρέφουν τα αμνοερίφια, τα οποία νόμιμα πουλούν σε χαμηλές τιμές οι ίδιοι, άσχετα αν μέσω των μεσαζόντων φθάνουν στις τιμές που γνωρίζουμε στις αγορές και στα συνοικιακά κρεοπωλεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις