Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κατερίνα: Έρχεται στην Τεχνόπολη και μας ξανασυστήνει την πόλη!
PLUS

Κατερίνα: Έρχεται στην Τεχνόπολη και μας ξανασυστήνει την πόλη!

Κατερίνα: Το ευφάνταστο graphic novel Η Κατερίνα στην Αθήνα, που μόλις εξέδωσε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ξανασυστήνει στους αναγνώστες την πόλη

Κατερίνα: Το ευφάνταστο graphic novel Η Κατερίνα στην Αθήνα, που μόλις εξέδωσε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ξανασυστήνει στους αναγνώστες την πόλη. Ξεναγοί ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι και τον σκύλο της. Ένας συνηθισμένος σαββατιάτικος περίπατος εξελίσσεται σε περιπέτεια. Η Κατερίνα και οΈκτορας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν γειτονιές, μνημεία και τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας. Έτσι, ανακαλύπτουν τις ιστορίες και τα μυστικά τους.

Κατερίνα: Την Τρίτη 16 Απριλίου η πρώτη συνάντηση

Την Τρίτη 16 Απριλίου, μικροί και… μεγαλύτεροι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες του βιβλίου και τη δημιουργική ομάδα που τους έδωσε ζωή στο χαρτί. Θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένα κόμικ. Θα (ξανα)γνωρίσουν την Αθήνα, τα μνημεία και τις γειτονιές της μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Επίσης, θα συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικονογραφημένης ιστορίας που θα συνεχίζει την περιπέτεια της Κατερίνας και του Έκτορα από εκεί όπου την άφησε το βιβλίο.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα έργα των παιδιών των Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» τη σχολική χρονιά 2018-19. Η έκδοση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Κατερίνα: Πληροφορίες

-Πότε: Τρίτη 16 Απριλίου
-Ώρα: 17.00-19.00
-Πού: «Δεξαμενές Καθαρισμού»
-Εμψυχωτές: Γεράσιμος Αβλάμης, Βέρα Καρτάλου, Νικόλας Στεφαδούρος
-Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ!

Κατερίνα: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων
«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται, από το 2016, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ενεργή είναι η ενεργό συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

To graphic novel «Η Κατερίνα στην Αθήνα» εκδόθηκε από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Στηρίζεται από τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Διανέμεται δωρεάν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Θα είναι προσβάσιμο για όλους στον ιστοχώρο kids4thecity.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις