Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική Ελλάδος: Επέστρεψε από τον εφιάλτη του 2 – 0 στην έδρα της Βοσνίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική Ελλάδος: Επέστρεψε από τον εφιάλτη του 2 – 0 στην έδρα της Βοσνίας

Εθνική Ελλάδος: Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε αρκετά λάθη στην ενδεκάδα με αποτέλεσμα η Βοσνία στο 15' να έχει σκοράρει δύο φορές.

Εθνική Ελλάδος: Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από τη Βοσνία.

Με πέναλτι του Φορτούνη και γκολ του Κολοβού στα τελευταία λεπτά, η Εθνική ομάδα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με το 2-2 μέσα στη Βοσνία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε αρκετά λάθη στην ενδεκάδα με αποτέλεσμα η Βοσνία στο 15′ να έχει σκοράρει δύο φορές. Τελικά βρέθηκε η λύση για την ανατροπή με το πέναλτι στο 65′ και την αποβολή του Πιάνιτς στο επόμενο λεπτό.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο (10΄ Βίσκα, 15΄ Πιάνιτς) από τη Βοσνία στη Ζένιτσα, μεταμορφώθηκε όμως στην επανάληψη κι έφυγε με βαθμό από το «Μπίλινο Πόλιε», χάρις στα γκολ των Φορτούνη στο 64΄ (πέναλτι) και Κολοβού στο 85΄.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, άλλαξε την διάταξη με τους τρεις αμυντικούς και έφερε τον Κουρμπέλη στα χαφ, γυρίζοντάς το σε 4-4-2, με τον Φορτούνη να πλαισιώνει τον Δώνη μπροστά. Ωστόσο, στο δίλεπτο του πέναλτι και της αποβολής κρίθηκαν όλα.

Στο 89′, ο Δώνης είχε την ευκαιρία για την ανατροπή, όμως πρόλαβε αμυντικός της Βοσνίας και σταμάτησε το σουτ του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το μακρινό σουτ του Σάμαρη κατέληξε πάνω από το δοκάρι.

Έτσι, η Ελλάδα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές που ήταν εκτός έδρας μετρά 4 βαθμούς.

ΒΟΣΝΙΑ (Προσινέτσκι)

Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλγεβιτς (80′ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90′ Γκόγιακ), Τσίμιροτ (93′ Κρούνιτς), Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης)

Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80′ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (66′ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46′ Μασούρα), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης

Βοσνία – Ελλάδα: Τα στιγμιότυπα

Εθνική Ελλάδας: Χαμός στα αποδυτήρια

Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας γιόρτασαν με την ψυχή τους στα αποδυτήρια του Μπίλινο Πόλιε το βαθμό που πήραν μέσα στην έδρα της Βοσνίας.

Οι διεθνείς πήγαν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης μπροστά από την εξέδρα όπου βρέθηκαν οι λιγοστοί οπαδοί της ομάδας, προκειμένου να τους ευχαριστήσουν για τη στήριξη τους και στη συνέχεια ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια.

Βίντεο:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Ιταλία-Λιχτενστάιν 6-0 (17’ Σένσι, 32’ Βεράτι, 35’ πεν., 45+3’ πεν. Κουαλιαρέλα, 70’ Κέαν, 76’ Παβολέτι)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 2-2 (10’ Βίστσα, 15’ Πιάνιτς – 64’ πεν. Φορτούνης, 85’ Κολοβός)
Αρμενία-Φινλανδία 0-2 (14’ Γένσεν, 78’ Σοϊρι)

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

Ιταλία 6 (8-0)
Ελλάδα 4 (4-2)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 (4-3)
Φινλανδία 3 (2-2)
Αρμενία 0 (1-4)
Λιχτενστάιν 0 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (8/6)

Φινλανδία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (19:00)
Αρμενία-Λιχτενστάιν (19:00)
Ελλάδα-Ιταλία (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις