Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΕΗ έκπτωση συνέπειας 2019: Ακριβότερο το ηλεκτρικό για τους συνεπείς καταναλωτές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ έκπτωση συνέπειας 2019: Ακριβότερο το ηλεκτρικό για τους συνεπείς καταναλωτές

Ακριβότερο το ηλεκτρικό για τους συνεπείς καταναλωτές: Από 1η Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10%.

ΔΕΗ έκπτωση συνέπειας 2019: Άσχημα νέα φέρνει για τους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ, που πληρώνουν εγκαίρως ή ακόμα και προπληρώνουν την κατανάλωσή τους, μια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Την ώρα που υπήρχε έντονη φημολογία για αύξηση των τιμολογίων συνολικά, το διοικητικό συμβούλιο κέρδισε μικρή παράταση περιορίζοντας την έκπτωση που λαμβάνουν οι συνεπείς καταναλωτές.

Η ΔΕΗ επιβράβευε την έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών με έκπτωση 15% ενώ όσοι προπλήρωναν την ετήσια κατανάλωση είχαν 6% έκπτωση.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν μιας και όπως αναφέρεται στην απόφαση: «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Αναλυτικά η ΔΕΗ αναφέρει ότι:

«Με απόφαση του σήμερα (19.03.19) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας Μέσης και Χαμηλής Τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες όπως η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών CΟ2.

Επίσης το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε τη διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής. Σε ότι αφορά την έκπτωση λόγω προπληρωμής αυτή καθορίστηκε σε 4% από 1ης Απριλίου 2019».

Η έκπτωση συνέπειας είναι τώρα 15% ενώ η έκπτωση προπληρωμής 6%.

“Θα πληρώσω, αλλά δεν θα ξαναδείτε την ψήφο μου” – Στον Δήμο, ο μισός λογαριασμός της ΔΕΗ! (pic)

ΔΕΗ: Έρχονται οι νέοι, έξυπνοι μετρητές ρεύματος

Πρόεδρος ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις