Αθήνα

°C

Τρίτη

28

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρόεδρος ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος ΔΕΗ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος (vid)

Τις επόμενες μέρες θα κριθεί το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον ανταγωνισμό. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, […]

Πρόεδρος ΔΕΗ Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος

Τις επόμενες μέρες θα κριθεί το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον ανταγωνισμό.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ό,τι το παραλάβαμε», δήλωσε ο κ.Παναγιωτάκης στη διαδικτυακή τηλεόραση grtimes.gr και την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Ο κ. Παναγιωτάκης παραχώρησε τη συνέντευξη με αφορμή τον άγονο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη και Μεγαλόπολη και με βασικό ερώτημα ποια είναι η επόμενη ημέρα για τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ. Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα, αφού πρώτα θα έχουν επιλυθεί εκκρεμή ζητήματα. Ακόμη διαβεβαίωσε ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Παράλληλα, αναφέρεται και στον σχεδιασμό για την βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρίας.

“Η ΔΕΗ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό”

«Η ΔΕΗ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό από άλλους παρόχους. Ελπίζει ότι θα αποδειχθούν σοβαροί παίκτες στην αγορά, κάνοντας επενδύσεις αναπτυξιακές» σημειώνει μεταξύ άλλων για τον ανταγωνισμό που πρέπει να αντιμετωπίσει η εταιρία, ενώ επισημαίνει τον τρόπο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ. Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες.

Ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το ποσοστό της έκπτωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις