Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Athens Fashion Film Festival: Ένα καλοντυμένο φεστιβάλ
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Athens Fashion Film Festival: Ένα καλοντυμένο φεστιβάλ

Το 1ο Athens Fashion Film Festival ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα την αυλαία του. Οι μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες χωρίζονται σε έξι θεματικές ενότητες, συνιστούν τον πυρήνα του φεστιβάλ. Από τα συγκεκριμένα φιλμ θα προκύψουν τα πρώτα βραβεία του θεσμού. Εκεί βρίσκουμε μια πληθώρα σκηνοθετικών στιλ και ειδών από ταλαντούχους δημιουργούς. Στην οκταμελή επιτροπή που […]

Athens Fashion Film Festival

Το 1ο Athens Fashion Film Festival ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα την αυλαία του.

Οι μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες χωρίζονται σε έξι θεματικές ενότητες, συνιστούν τον πυρήνα του φεστιβάλ. Από τα συγκεκριμένα φιλμ θα προκύψουν τα πρώτα βραβεία του θεσμού. Εκεί βρίσκουμε μια πληθώρα σκηνοθετικών στιλ και ειδών από ταλαντούχους δημιουργούς.

Στην οκταμελή επιτροπή που θα κρίνει τις βραβεύσεις συναντάμε, μεταξύ άλλων, γνωστά ονόματα, όπως το πρώην μοντέλο Τζένη Μπαλατσινού και ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Πότε αρχίζει το φεστιβάλ

Το 1o Athens Fashion Film Festival σηκώνει αυλαία στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το πλούσιο τριήμερο προβολών (25-27/2)με ταινίες από όλο τον κόσμο έχει επιμεληθεί η καλλιτεχνική διευθύντρια και ψυχή του φεστιβάλ Νικόλ Αλεξανδροπούλου, που φέρνουν τη μόδα σε πρώτο πλάνο, κάνοντας πασαρέλα στη μεγάλη οθόνη.

Ποίες ταινίες θα προβληθούν

Το πρώτο φίλμ που θα προβληθεί είναι το Fashion icons των Βιμ Βέντερς και Γιότζι Γιαμαμότο. Ένας μοναδικός σκηνοθέτης κι ένας σχεδιαστής συναντιούνται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Notebook on Cities and Clothes» (1989), στο οποίο ξεδιπλώνεται μέσω μιας πρωτότυπης αφήγησης η σχέση της μόδας με τη σύγχρονη μεγαλούπολη.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ταινία «A Perfect 14» της Τζιοβάνα Μοράλες Βάργκας μας συστήνει τον κόσμο των plus size μοντέλων, ανατρέποντας τα παγιωμένα πρότυπα ομορφιάς και αποθεώνοντας τη σαγήνη των καμπυλών.

Τέλος, ο κόσμος των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής εσωρούχων αποκαλύπτεται στο ντοκιμαντέρ «The Story of a Panty»(Στεφάν Πριό), το οποίο αποκαλύπτει τα βρόμικα μυστικά μιας ολόκληρης βιομηχανίας.

Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις