Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βίαιη σπείρα παρακολουθούσε και “χτυπούσε” ισόγεια και μονοκατοικίες, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίαιη σπείρα παρακολουθούσε και “χτυπούσε” ισόγεια και μονοκατοικίες, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Έβαζαν στο στόχαστρο μονοκατοικίες και ισόγεια διαμερίσματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Παρακολουθούσαν από κοντινά αλσάκια η από άλλα σημεία, αν στο εσωτερικό βρίσκονταν ένοικοι. Αν αυτό δεν ήταν δυνατόν χτυπούσαν τα κουδούνια κι όταν δεν έπαιρναν απάντηση, προχωρούσαν στην εισβολή. Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τους ενοίκους Στις περιπτώσεις, όμως, που πράγματι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έβαζαν στο στόχαστρο μονοκατοικίες και ισόγεια διαμερίσματα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παρακολουθούσαν από κοντινά αλσάκια η από άλλα σημεία, αν στο εσωτερικό βρίσκονταν ένοικοι.

Αν αυτό δεν ήταν δυνατόν χτυπούσαν τα κουδούνια κι όταν δεν έπαιρναν απάντηση, προχωρούσαν στην εισβολή.

Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τους ενοίκους

Στις περιπτώσεις, όμως, που πράγματι στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν κάποιος ένοικος δεν δίσταζαν να τον χτυπήσουν και έτσι μετέτρεπαν τη διάρρηξη σε ληστεία.

Συνελήφθη 26χρονος Ρομά μετά από καταδίωξη

Μετά την τελευταία διάρρηξη, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί, μετά από καταδίωξη στους δρόμους της περιοχής, συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες,έναν 26χρονο Ρομά, ενώ αναζητούν άλλους τρεις συνεργούς του.

Κλοπές και ληστείες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Από την προανάκριση που ακολούθησε στο Τμήμα Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, προέκυψε ότι ο συλληφθείς και οι αναζητούμενοι, συνέστησαν δομημένη, με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα και  από κοινού, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πώς δρούσε η σπείρα των τεσσάρων

Ενημερώνοντας για τη μεθοδολογία δράσης της ομάδας, η Αστυνομία αναφέρει ότι τα μέλη της σπείρας, πρωινές και απογευματινές ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους (μονοκατοικίες και ισόγεια διαμερίσματα).

Παραβίαζαν μπαλκονόπορτες

Στη συνέχεια, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Τους ακινητοποιούσαν με τη χρήση σωματικής βίας

“Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός της οικίας τους ιδιοκτήτες”, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, “τους ακινητοποιούσαν με χρήση σωματικής βίας και συνέχιζαν τη δράση τους”.

Οι υπόλοιποι συνέχισαν να κλέβουν

Κάποιο δηλαδή από τα μέλη της σπείρας κρατούσε τον έντρομο ένοικο ακινητοποιημένο για να δώσει χρόνο στους υπόλοιπους να ερευνήσουν και να σηκώσουν, μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές.

Δύο ληστείες και έντεκα διαρρήξεις

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Αστυνομίας, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις ληστειών και έντεκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Συνεχίζουν την έρευνα για τους συνεργούς

Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος ασφαλείας συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες η κλοπές, όπως και για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις