Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Ζητείται Ψεύτης”: Ανεβαίνει και πάλι, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Αλέξη Γεωργούλη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Ζητείται Ψεύτης”: Ανεβαίνει και πάλι, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Αλέξη Γεωργούλη

Η αγαπημένη πολιτική σάτιρα “Ζητείται Ψεύτης” κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς από τις 15 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Πρωταγωνιστούν ο Αλέξης Γεωργούλης στο ρόλο του «Ψευτοθόδωρου», ο Γιώργος Παρτσαλάκης ως «βουλευτής Φερέκης». Η Ναταλία Δραγούμη υποδύεται την έξυπνη σύζυγο του βουλευτή «Τζένη», ενώ τον «πιστό φίλο» του ζευγαριού τον ενσαρκώνει ο Αργύρης Αγγέλου. Η […]

«Ζητείται Ψεύτης»: Ανεβαίνει και πάλι, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Αλέξη Γεωργούλη

Η αγαπημένη πολιτική σάτιρα “Ζητείται Ψεύτης” κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς από τις 15 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Πρωταγωνιστούν ο Αλέξης Γεωργούλης στο ρόλο του «Ψευτοθόδωρου», ο Γιώργος Παρτσαλάκης ως «βουλευτής Φερέκης».

Η Ναταλία Δραγούμη υποδύεται την έξυπνη σύζυγο του βουλευτή «Τζένη», ενώ τον «πιστό φίλο» του ζευγαριού τον ενσαρκώνει ο Αργύρης Αγγέλου.

Η Αποστολία Ζώη θα βρίσκεται στο ρόλο της χορεύτριας του καμπαρέ “Πίτσα – Κίτσα”.

Τους πρωταγωνιστές θα πλαισιώνει 30μελής θίασος που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Το έργο

Ο Θεόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για να αξιοποιήσει αυτό το ταλέντο του.

Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη, στο κατοπινό αφεντικό του, τον βουλευτή Φερέκη, θα του ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή.

Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.

Στην καριέρα του όμως βρίσκει αντίπαλο τη σύζυγο του βουλευτή, τη γοητευτική Τζένη Φερέκη.

Άλλωστε, όπως λέει στο έργο ο συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς διά στόματος Ψευτοθόδωρου, «όσο ταλέντο και να έχει ένας άντρας στις ψευτιές, πάντα τον ξεπερνάνε οι γυναίκες…».

Θα τα καταφέρει άραγε ο «Ψευτοθόδωρος» να στεριώσει επαγγελματικά ως ιδιαίτερος στο πλευρό του βουλευτή έχοντας απέναντί του μια τέτοια αντίπαλο;

Το διάσημο έργο έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες και έχει ανέβει ακόμα και στα τουρκικά.

Συγκεκριμένα, παίχτηκε από το Εθνικό Θέατρο Τουρκίας στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μας, όταν καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο Νίκος Κούρκουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις