Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σπείρα ξάφριζε πολυτελή αυτοκίνητα – Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας
ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ξάφριζε πολυτελή αυτοκίνητα – Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, τα μετέφερε σε κρυφά συνεργεία, τα διέλυε και διοχέτευε τα ανταλλακτικά στη λεγόμενη μαύρη αγορά σε χαμηλότερες τιμές των πραγματικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν συλληφθεί έξι άτομα, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, τα μετέφερε σε κρυφά συνεργεία, τα διέλυε και διοχέτευε τα ανταλλακτικά στη λεγόμενη μαύρη αγορά σε χαμηλότερες τιμές των πραγματικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία ανακρίνονταν για τους ρόλους που είχαν στην εγκληματική οργάνωση καθώς άλλοι είχαν αναλάβει τις κλοπές, άλλοι την αποσυναρμολόγηση και άλλοι τη διοχέτευση των ανταλλακτικών στη μαύρη αγορά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής στα κρησφύγετα της ομάδας των κλεφτών-διαλυτών πολυτελών αυτοκινήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά οχήματα, κινητήρες και μεγάλος αριθμός αντικειμένων που σχετίζονται με τη μεθοδολογία δράσης της οργάνωσης.

Στοιχεία που διέρρευσαν αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ειδικά λογισμικά με τα οποία απενεργοποιούσαν τα ιμομπιλάίζερ των σύγχρονων αυτοκινήτων, τα μετέφεραν αρχικά σε κάποια σημεία, βεβαιώνονταν ότι δεν είχαν εντοπιστεί και στη συνέχεια τα οδηγούσαν στα συνεργεία όπου και τα έκοβαν σε ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις