Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Όσκαρ Ουάιλντ: Η ολέθρια σχέση με τον Λόρδο και η απόλυτη παρακμή (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ Ουάιλντ: Η ολέθρια σχέση με τον Λόρδο και η απόλυτη παρακμή (vid)

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Υπό το πρίσμα του θανάτου, ο Όσκαρ αναστοχάζεται τις αποτυχημένες προσπάθειές του… Να συμφιλιωθεί με τη γυναίκα του Κόνστανς και να […]

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του

Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε.

Υπό το πρίσμα του θανάτου, ο Όσκαρ αναστοχάζεται τις αποτυχημένες προσπάθειές του…

Να συμφιλιωθεί με τη γυναίκα του Κόνστανς και να φουντώσει την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας…

Ο Ρούπερτ Έβερετ σε ένα έργο ζωής αφηγείται με λυρικό τόνο τα τελευταία χρόνια του Όσκαρ Ουάιλντ αναλαμβάνοντας τον τριπλό ρόλο του σεναριογράφου σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.

Εμπνευσμένος από το παραμύθι «Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας»

Ο μοναχικός του ήρωας δεν αντέχει την ασχήμια του κόσμου και προσφέρει στην ουσία τον εαυτό του για τη σωτηρία του. Ο Έβερετ έχει μεγάλη εμπειρία ως ηθοποιός στη δραματουργία του Ουάιλντ, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην ταινία.

Αποτέλεσμα εικόνας για the happy prince oscar wilde movie

Ξεκινώντας την αφήγησή του μετά από την αποφυλάκιση του Οάιλντ από το Reading όπου κρατούνταν με την κατηγορία του σοδομισμού,  ο Έβερετ παρακολουθεί τον  ήρωά του στις στιγμές της πτώσης και της παρακμής του.

Άρρωστος και περιθωριοποιημένος αναζητάει τον έρωτα σε εκδιδόμενα αγόρια και περνάει τον καιρό του, δίνοντας  παραστάσεις σε φθηνά χαμαιτυπεία.

Ο Έβερετ, με θαυμασμό και αγάπη για τον Ουάιλντ υπογράφει μία ταινία που αποδεικνύει τη διαχρονικότητα της ιστορίας του,  αλλά και τη δυναμική του έργου  αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη.

Ευτυχισμένος Όσκαρ (The Happy Prince)

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Εβερετ

Παίζουν: Ρούπερτ Εβερετ, Κολιν Φερθ, Εμιλι Γουατσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις