Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέα απόφαση δικαιώνει δημοσίους υπαλλήλους – Για την περικοπή επιδομάτων αδείας και τα δώρα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νέα απόφαση δικαιώνει δημοσίους υπαλλήλους – Για την περικοπή επιδομάτων αδείας και τα δώρα

Νέα απόφαση Δικαστηρίου δικαιώνει δημοσίους υπαλλήλους για την περικοπή επιδομάτων αδείας και τα δώρα Πρόκειται για την απόφαση  946/2018 που εκδόθηκε στις 8/8/2018 την οποία αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Η απόφαση δικαιώνει για πρώτη φορά Δημοσίους υπαλλήλους του στενού πυρήνα του Δημοσίου και συγκεκριμένα 5 υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όλοι προσέφυγαν δικαστικά τον Οκτώβριο του 2016, διεκδικώντας […]

Νέα-απόφαση-δικαιώνει-δημοσίους-υπαλλήλους.jpg

Νέα απόφαση Δικαστηρίου δικαιώνει δημοσίους υπαλλήλους για την περικοπή επιδομάτων αδείας και τα δώρα

Πρόκειται για την απόφαση  946/2018 που εκδόθηκε στις 8/8/2018 την οποία αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η απόφαση δικαιώνει για πρώτη φορά Δημοσίους υπαλλήλους του στενού πυρήνα του Δημοσίου και συγκεκριμένα 5 υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όλοι προσέφυγαν δικαστικά τον Οκτώβριο του 2016, διεκδικώντας την επαναφορά:

Του Δώρου Χριστουγέννων (500 ευρώ)

Του Δώρου Πάσχα (250 ευρώ)

Του επιδόματος αδείας (250 ευρώ)

Αυτό, για τα έτη από 1/1/2013 μέχρι την ημερομηνία της αγωγής τους.

Καθένας από τους 5 παίρνει αναδρομικά 2.000 ευρώ με τόκο 6% για δυο χρόνια. Το υπουργείο υποχρεώνεται στην τακτική καταβολή των Δώρων στο εξής.

Οι δικαιωθέντες είναι δημόσιοι υπάλληλοι,και υπηρετούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Αμείβονται με τις ίδιες αποδοχές όπως και οι μόνιμοι υπάλληλοι.

Η ολοσχερής κατάργηση των Δώρων εορτών και του Επιδόματος Αδείας από 1/1/2013 δυσχέρανε τη θέση τους και το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης όπως προσδιορίζεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η παρέμβαση του κράτους σε ατομικά περιουσιακά στοιχεία όπως είναι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι επιτρεπτή μεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά κατά το δικαστήριο θα πρέπει να είναι αναλογική με τις οικονομικές αντοχές των πολιτών ώστε να μην έχουν την ίδια επιβάρυνση όσοι βρίσκονται ήδη σε δυσχερή θέση.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο δικαίωσε και υπαλλήλους Δήμων της χώρας οι οποίοι είχαν προσφύγει για την επιστροφή των δώρων και του επιδόματος αδείας.

Με το νόμο 3845 του 2010 ο 13ος και ο 14ος μισθός στο Δημόσιο αντικαστάθηκαν με Δώρο 500 ευρώ τα Χριστούγεννα και 250 ευρώ το Πάσχα, συν 250 ευρώ επίδομα αδείας το καλοκαίρι.

Τα έξτρα αυτά 1.000 ευρώ καταργήθηκαν από την 1/1/2013 με το νόμο 4093.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις