Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μουντιάλ: Φάκελο διεκδίκησης μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία καταθέτει η Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ: Φάκελο διεκδίκησης μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία καταθέτει η Ελλάδα

Φάκελο διεκδίκησης μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία καταθέτει για το Μουντιάλ η Ελλάδα Οι υπουργοί αθλητισμού των χωρών συναντήθηκαν πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής στο Βελιγράδι. Εξέφρασαν κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030. «Το μήνυμα που στέλνουμε, είναι ότι ενωμένοι προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε […]

Μουντιάλ φίλαθλος

Φωτο: Eurokinissi

Φάκελο διεκδίκησης μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία καταθέτει για το Μουντιάλ η Ελλάδα

Οι υπουργοί αθλητισμού των χωρών συναντήθηκαν πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής στο Βελιγράδι.

Εξέφρασαν κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030.

«Το μήνυμα που στέλνουμε, είναι ότι ενωμένοι προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υπουργοί δήλωσαν την ετοιμότητα των χωρών τους να συμμετάσχουν στην κούρσα για το Μουντιάλ του 2030.

Όλοι αναγνώρισαν ότι θα είναι δύσκολη μάχη.

Βασιλειάδης: Η συνεργασία των βαλκανικών χωρών δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό

«Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία που ξεπερνάει τον αθλητισμό. Η διεκδίκηση μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι απλά ένα συμβολικό θέμα. Αυτό που θέλουν να δείξουν οι ηγεσίες των χωρών, είναι ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε από κοινού γι’ αυτήν εδώ την περιοχή.

Για μας είναι κομβικό να δείξουμε ότι τα Βαλκάνια αλλάζουν, ότι από αρνητικός πρωταγωνιστής της Ευρώπης μπορεί να γίνει θετικός πρωτοπόρος.

Να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν. Να αφήσουμε πίσω διαφωνίες και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς. Να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι συνεργασίας, ένα δύσκολο ταξίδι. Με πολλή προσοχή και σύνεση».

Τόνισε δε, ότι με βάση την εμπειρία που υπάρχει, κυρίως στην Ελλάδα, πρέπει να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στους λαούς μας και στις οικονομίες των χωρών μας. Να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώνουμε όμορφα πράγματα, αποφεύγοντας όμως λάθη που στιγμάτισαν και τη δική μου χώρα στο παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε ότι οι ομόλογοί του, του πρότειναν να συμμετάσχει και η Ελλάδα στην συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2021 που έχουν αναλάβει οι τρεις χώρες Βουλγαρία-Σερβία-Ρουμανία.

Ο κ. Βασιλειάδης ήταν θετικός σ’ αυτήν την πρόταση.

Ανέφερε ωστόσο ότι πριν αποφασίσει, θα πρέπει να συμβουλευτεί την ελληνική Ομοσπονδία.

Ο ίδιος δε, κάλεσε τους ομολόγους του να συμμετάσχουν οι χώρες τους ως συνδιοργανωτές στην μεγάλη έκθεση Sportexpo που διεξάγεται τον Μάρτιο του 2019 στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση των τεσσάρων υπουργών, συμφωνήθηκε να γίνει λεπτομερής καταγραφή των αναγκών της κάθε χώρας οι οποίες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση που θα γίνει σε ένα μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις