Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Έφυγε” στα 83 του ο εκκεντρικός Φερνάντο δελ Πάσο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

“Έφυγε” στα 83 του ο εκκεντρικός Φερνάντο δελ Πάσο

«Έφυγε» από τη ζωή στα 83 του χρόνια, σε νοσοκομείο στη Γουαδαλαχάρα ο Φερνάντο δελ Πάσο Γνωστός για το καυστικό χιούμορ του και για τον εκκεντρικό τρόπο που ντυνόταν, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος Ειδήσεις από την Αυτοκρατορία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας για χρόνια. Ο Mεξικανός λογοτέχνης, συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, και άλλων έργων, ευτύχησε να τιμηθεί με […]

Φερνάντο δελ Πάσο

«Έφυγε» από τη ζωή στα 83 του χρόνια, σε νοσοκομείο στη Γουαδαλαχάρα ο Φερνάντο δελ Πάσο

Γνωστός για το καυστικό χιούμορ του και για τον εκκεντρικό τρόπο που ντυνόταν, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος Ειδήσεις από την Αυτοκρατορία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας για χρόνια.

Ο Mεξικανός λογοτέχνης, συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων, και άλλων έργων, ευτύχησε να τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσά τους το επίζηλο Βραβείο Θερβάντες, το σημαντικότερο στον ισπανόφωνο λογοτεχνικό κόσμο.

Στην τελετή απονομής του βραβείου, δεν είχε διστάσει να επικρίνει σκληρά το μεξικανικό Κράτος, μολονότι δυσκολευόταν ακόμα να μιλήσει, έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2013.

Αποτέλεσμα εικόνας για fernando del paso

«Μαζί σου για πάντα, Φερνάντο ντελ Πάσο!», ανέφερε μέσω Twitter το Πανεπιστήμιο που του είχε απονείμει τον τίτλο του δόκτορα honoris causa το 2013.

Η κόρη του, η Παουλίνα ντελ Πάσο, δήλωσε στον Τύπο ότι ο εκλιπών «μας αφήνει μια κληρονομιά εξαιρετικά πολύτιμη, που ασκεί θετική επιρροή στους νέους που εμπνέονται από τη συγγραφή».

Τα χρόνια της νιότης του, εργάστηκε για το BBC στο Λονδίνο, κατόπιν στο Radio France Internationale.

Ο θάνατός του είναι «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη μεξικανική λογοτεχνία. Μέχρι σήμερα, ήταν ο καλύτερος εν ζωή συγγραφέας στη χώρα», έκρινε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις