Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΑΕΚ: «Μας επιβλήθηκε η αυστηρότερη ποινή, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ: «Μας επιβλήθηκε η αυστηρότερη ποινή, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός»

Εκδικάστηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Σύμφωνα με την οποία αφαιρούνται από την ΑΕΚ τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια συνέβησαν ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και […]

Εκδικάστηκε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Σύμφωνα με την οποία αφαιρούνται από την ΑΕΚ τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια συνέβησαν ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και στους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ εκτός από τους βαθμούς, στην «Ένωση» επιβλήθηκε και τιμωρία της έδρας για δύο αναμετρήσεις.

Την πλευρά της «Ένωσης» εκπροσώπησε η κ. Έλλη Ρίζου η οποία στάθηκε ότι η έκθεση των παρατηρητών κάνει λόγο για επεισόδια που έγιναν εκτός σταδίου, τονίζοντας ότι στην πρωτόδικη απόφαση ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο τα επιβαρυντικά στοιχεία και παραλήφθηκαν τα ευμενή, γεγονός που μετέτρεψε τη δίκη σε άδικη διαδικασία.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο η ρίψη αντικειμένων (όπως δηλαδή αναφέρεται στην έκθεση της Αστυνομίας) δεν συνιστά βιαιοπραγία, ενώ δεν υπήρξε σωματική επαφή. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι από τα επεισόδια δεν προέκυψαν ούτε τραυματισμοί, ούτε συλλήψεις ενώ δεν επηρεάστηκε στο παραμικρό η εξέλιξη του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της η Αστυνομία παρουσίασε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, κάτι που δεν είχε συμβεί στην πρωτοβάθμια εκδίκαση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕΚ τονίζοντας ότι δεν γίνεται ένα τόσο σημαντικό στοιχείο να παρουσιάζεται στην έφεση και όχι στο πρωτοβάθμιο όργανο.

Επίσης, στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής της ΑΕΚ, ο Μηνάς Λυσάνδρου πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στην ιδιομορφία του ΟΑΚΑ, αφού πρόκειται ένα πολύ μεγάλο γήπεδο, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες ομάδες.

Τέλος, η κ. Έλλη Ρίζου τόνισε ότι στην «Ένωση» επιβλήθηκε η πιο αυστηρή ποινή χωρίς να υπάρξει βιαιοπραγία και τραυματισμός και αναρωτήθηκε τι ποινή θα πρέπει να επιβληθεί, εφόσον συμβούν όλα αυτά.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν θα ανακοινωθεί σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις